Po treh dneh afriškega trpljenja na osmem mestu (fotogalerija)

Po treh dneh afriškega trpljenja na osmem mestu (fotogalerija)
19.03.2013 AVTOR: D. Z.
Peter Vesel in Anni Hellstern sta po treh dneh dirkanja na znamenitem Cape Epicu na trenutnem osmem mestu med mešanimi dvojicami. Platt in Huber sta najboljša v absolutni konkurenci.

Osemdnevna etapna dirka za gorske kolesarje Cape Epic je že v polnem teku in po treh dneh dirkanja se zaenkrat še vedno dobro drži mešana dvojica Vesel/Hellstern. Nastopajoči so prvi dan morali prevoziti 22 kilometrov dolg prolog, kjer sta Hellsternova in Vesel postavila osmi čas v njuni konkurenci, medtem ko sta v absolutni konkurenci odličen debi uprizorila Sauser in Kulhavy.

A že naslednji dan je sledila izjemno zahtevna etapa. 96 kilometrov in več kot 2300 metrov nadmorske višine. V absolutni konkurenci sta etapo dobila Jose Hermida in Rudi Van Houts, medtem ko sta zmagovalca prologa Sauser in Stander z zaostankom dveh minut in 49 sekund zasedla četrto mesto. Vesel in Hellsternova, ki vozita v ekipi Radisch Race sta zasedla sedmo mesto in se v skupnem seštevku mešanih dvojic povzpela na šesto.

Tretji dan je bila na sporedu najdaljša etapa na dirki. Po 146 kilometrih in 1350 metrih nadmorske višine se je končala v Saronsbergu. Peter Vesel in Anni Hellstern sta etapo končala na devetem mestu med mešanimi dvojicami. »To ni bil moj dan. Po dveh urah sem bila mrtva. Po štirih pa sem spet prišla med žive. Peter mi je zelo pomagal. Imava manjše tehnične težave. Izgubila sva nekaj časa, vendar sva zdrava in motivirana, « je po tretjem dnevu dirkanja sporočila Hellsternova.

V tej konkurenci premočno vodita člana domače ekipe RE:CM, ki imata v skupnem seštevku po skoraj 13 urah dirkanja že več kot 40 minut prednosti pred prvimi zasledovalci. Predstavnika moštva Radisch Race sta deveta in zdaj zaostajata že za dve uri in devet minut. Za tako željenim tretjim mestom pa vseeno nekoliko manj, za uro in 20 minut. V absolutni konkurenci vodi dvojica Platt/Huber pred dovjico Dietsch/Boehme in dvojico Sauser/Kulhavy.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ