Po treh letih dobil odškodnino

Po treh letih dobil odškodnino
05.11.2014 AVTOR: D. Z.
Se še spominjate nesreče v 9. etapi dirke po Franciji 2011? Johnnyja Hoogerlanda je neprevidna voznica zbila, ta pa je odletel v bodečo žico. Zdaj je vendarle dobil odškodnino.

Johnny Hoogerlandje bil največja žrtev neprevidne voznice, ki je med 9. etapo dirke po Franciji 2011 prehitevala ubežnike. Na ozki cesti se je morala umakniti drevesu, ob tem pa je trčila v kolesarje. Hooglerland jo je odnesel najslabše. Takrat je nosil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih, potem pa je pristal v bodeči žici.

S hudimi urezninami po nogah, raztrganim dresom in v hudih bolečinah je kljub vsemu nadaljeval proti cilju. In potem moral tudi na podelitev, saj je vsaj še tisti dan ubranil pikčasto majico. Nizozemec se je odločil za tožbo in zdaj je vendarle prišlo do epiloga. Zavarovalnica AIG, pri kateri je bil zavarovan avto francoske televizije, s katerim je kolesarje voznica zbila, je Hoogerlandu izplačala odškodnino.

"Dolgo časa je trajalo, vendar sem vesel, da je konec. Razumem, da take zadeve trajajo dlje časa. A ni pomembno. Zdaj je vse urejeno. Veste, da me denar ne zanima. Vesel sem, da lahko zaprem to poglavje," je za Helden Online dejal Johnny Hoogerland. Letos je še član italijanske prokontinentalne ekipe Androni Venezuela, naslednje leto pa bo prestopil v nizozemski Rompoort.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ