Počena guma in zmaga Italijana na najhitrejši izvedbi prestižne dirke

Počena guma in zmaga Italijana na najhitrejši izvedbi prestižne dirke
12.10.2015 AVTOR: D. Z.
V nedeljo je bila na sporedu tudi prestižna dirka Pariz-Tours. Dobil jo je Italijan Matteo Trentin. Drugi je bil Tosh Van der Sande, tretji pa Greg Van Avermaet.

Dirka Pariz-Tours ima zares bogato tradicijo. Organizira jo agencija ASO, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Franciji. Dirka ekstra kategorije do Toursa je bila na sporedu že 109. Dolga je kar 231 kilometrov in je nekdaj spadala med zadnje dirke svetovnega pokala. Tu gre vedno za boj med mojstri za klasike in sprinterji.

Tokrat tisti pravi sprinterji niso prišli do priložnosti za zmago. Govorimo pa o dirki, na kateri so imeli kolesarji zares izjemno povprečno hitrost. Po prvih treh urah je ta znašala kar 51 km/h. Potem je nekoliko padla, a na cilju je še vedno znašala 49,64 km/h. Do odločilne poteze je prišlo na predzadnjem vzponu dneva 10,5 km pred ciljem.

Tam je napadel Matteo Trentin. Sledila sta mu lahko samo Greg Van Avermaet in Tosh Van der Sande. Nekaj časa jim je sledil tudi Pavel Brut, vendar je na naslednjem vzponu popustil. Ob vstopu v zadnji kilometer je bilo jasno, da se bo trojica udarila za zmago. Potem pa je Van Avermaetu počila sprednja guma in njegovih upov na zmago je bilo konec.

Sicer pa je Belgijec to dirko dobil leta 2011. Matteo Trentin je bil na prvem mestu in je tudi začel sprint. Vendar pa Van der Sande Italijana v zadnjih metrih vseeno ni uspel prehiteti in Trentin je Italijanom na tej dirki priboril osmo zmago. Za Etixx Quick Step je to bila že 54 zmaga v sezoni. Van Avermaet se je moral zadovoljiti s tretjim mestom. Četrti je bil z 20 sekundami zaostanka mladi Tiesj Benoot.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ