Podatki s strani Strava Insights kažejo, da so najbolj aktivni Londončani

Podatki s strani Strava Insights kažejo, da so najbolj aktivni Londončani
18.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Pri Stravi so predstavili novo platformo, ki analizira aktivnosti v 12 svetovnih mestih. Najbolj aktivni so prebivalci Londona.
Strava Insights predstavlja zanimivo orodje za analiziranje aktivnosti prebivalcev v dvanajstih svetovnih mestih. Zbrali so podatke za New York, London, San Francisco, Los Angeles, Melbourne, Barcelono, Milan, Amsterdam, Pariz, Berlin, Sao Paolo in Sydney.

Zbrani so seveda le podatki uporabnikov Strave, a zaradi razširjenosti aplikacije je vzorec precej reprezentativen. Tako so na interaktivni platformi potrdili, da je London na prvem mestu kolesarjem najbolj prijaznih mest prehitel Amsterdam.

Letos so v Londonu zabeležili že več kot sedem milijonov voženj, v povprečju pa Londončani prevozijo skoraj 26 kilometrov z nekaj manj kot 200 metri višinske razlike. Letos so zabeležili 187 659 voženj, daljših od 100 kilometrov.

Angleška prestolnica je prva tudi po številu uporabnikov, ki se s kolesom vozijo na delovno mesto. V povprečju jih je dnevno več kot 8600, najbolj popularen dan pa je, zanimivo, v večini mest torek. Povprečno prevozijo 15 kilometrov dnevno, v tem segmentu pa so najboljši prebivalci Barcelone, ki z vožnjo na delovno mesto in nazaj opravijo kar 27,4 kilometrov.

Najbolj aktiven dan so zabeležili 10. maja v Amsterdamu, ko je sončno nedeljo na kolesu preživelo več kot 21 000 kolesarjev. Vsi podatki so dostopni na spletni platformi strani Strava Insights.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ