Podelili nagrade najboljšim v gorskem kolesartvu

Podelili nagrade najboljšim v gorskem kolesartvu
09.12.2013 AVTOR: D. Z.
V Domu kulture v Kamniku je v nedeljo Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX podelil nagrade najboljšim tekmovalcem v letu 2013 v disciplinah kros, spust in BMX v pokalu Slovenije.

»Lahko smo zelo zadovoljni. Zmagali smo pri članih, članicah, mladincih in mlajših članih. Sezono lahko ocenim za zelo uspešno. Letos smo se dosti osredotočali na mednarodne dirke, ampak zaradi tega rezultati na domačih tleh niso bili nič slabši. Zadovoljni smo tudi z mladimi tekmovalci, ampak si vseeno želimo še več mladih kolesarjev in kolesark,« meni vodja ekipe Calcit Bike Team Mohor Vrhovnik.

Zmagovalci pokala Slovenije v olimpijskemu krosu so Gregor Krajnc, Rok Korošec, Boštjan Hribovšek in Tina Perše.

V kategoriji do 19 leta sta na vrhu končala dva tekmovalca Calcita, Gregor Krajnc pred Petrom Zupančičem, tretji je bil Blaž Kadivec (Energijateam.com). Med mlajšimi člani je bil Rok Korošec boljši od Urbana Ferenčaka. Tretji je bil član Ganeshe Domen Rogina.

V članski konkurenci je prvo mesto osvojil Boštjan Hribovšek, za njim sta končala Blaž Pristovnik in Matjaž Budin (oba Orbea Geax).

V ženski konkurenci elite je pokalna zmagovalka postala Tina Perše, za njo sta končali Tanja Žakelj (Unior Tools Team) in Blaža Klemenčič (Calcit Bike Team), ki zaradi mednarodnih dirk na domačih tleh nista nastopili na vseh dirkah.

Med klubi je slavil Calcit Bike Team, ki je zbral 5870 točk, drugouvrščena Energijateam.com je končala pri 4078 točkah, tretja Sloga 1902 Idrija pa pri 2872.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ