Podlesnik in Eržen povsem pri vrhu

Podlesnik in Eržen povsem pri vrhu
13.03.2022 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Ne samo profesionalni kolesarji, tudi mladinci so izjemni. Grega Podlesnik in Žak Eržen sta bila med najboljšimi v Belgiji. Deinze je gostil start, po 125 kilometrih pa je bil cilj v mestu Nokere.

Starejša mladinska reprezentanca udeležila belgijske enodnevne klasike Danilith Nokere Koerse Juniores, ki poteka po ozkih in tlakovanih cestah. Slovenijo so zastopali Grega Podlesnik (Tanin Sevnica), Žak Eržen (Adria Mobil), Aljaž Žefran (Adria Mobil), Jan Lešnik (KK Kranj), Marcel Skok (Pogi Team) in Primož Kirbiš (Perutnina Ptuj).

Grega Podlesnik je v zaključne metre prišel z ubežno trojico, po težkem dnevu je na koncu osvojil odlično 3.mesto. Zmage se je veselil Jarno Widar, drugi je bil Simer Evertsen Hegreberg. 
Žak Eržen pa je bil odličen v zasledovalni skupini in je osvojil 5. mesto. Mladinci bodo konec meseca nastopili še na dirki Gent-Wevelgem, potem pa še na dirki Pariz-Roubaix za mladince.

Grega Podlesnik: "Z dirko smo kot ekipa zadovoljni. Na startu je bilo 150 tekmovalcev, nekje na sredini dirke so bili v begu še štirje kolesarji. Na tlakovanem odseku 45 km do cilja, smo se nato v beg preselili še štirje kolesarji. Prednost pred glavnino je narasla tudi do 50 sekund in kolesarji v begu so počasi odpadali. Na dirki je ves čas pihal močan veter, kar je še otežilo dirko. V zadnja 2 kilometra smo prišli še trije, glavnina pa nam je že dihala za ovratnik. Zaključni sprint med nami je določil zmagovalca, kjer pa mi je na koncu žal zmanjkalo malo moči. Na dirko smo se s fanti, kar se da dobro taktično pripravili. Počutje je že ves čas bivanja v Belgiji odlično. Dirke sem se zelo veselil, nisem pa točno vedel kaj pričakovati. Z načinom dirkanja in razpletom sem zelo zadovoljen. To je bila moja prva dirka v Belgiji in veselim se nadaljevanja sezone."

Žak Eržen: "Občutki pred dirko so bili dobri, čeprav si nisem mogel predstavljati, kako bo izgledala dirka. Zelo sem zadovoljen z rezultatom na moji prvi belgijski klasiki in tudi z rezultatom celotne ekipe. Menim, da bomo tudi v prihodnje prikazali še kaj dobrega."

Selektor Nace Korošec: "Kljub močni konkurenci in zahtevni dirki, so se fantje celo dirko vozili v ospredju in kontrolirali potek. Bili so praktično v vseh kombinacijah. V predzadnjem krogu, se je Gregi Podlesniku, z manjšo skupino uspelo preseliti do ubežnikov, ki so nato složno sodelovali do cilja. 10 km do cilja se je naredila zadnja selekcija, v ospredju so ostali še trije."

Značke: Cestno
Ključne besede:
Žak Eržen
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ