Podoživite QuickStepove uspehe lanskega leta v Amazonovi seriji

Podoživite QuickStepove uspehe lanskega leta v Amazonovi seriji
12.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: QuickStep

Na uradni predstavitvi ekipe za leto 2023 so pri QuickStepu razkrili tudi, da so ekipo v lanski sezoni kamere spremljale na vsakem koraku, tako da bomo letos dočakali mini serijo na Amazonu. 

Ledino so na področju TV dramatizacije športa orali v formuli 1 z izjemno Netflixovo serijo Drive to Survive, po njihovem uspehu pa področje sodelovanja s TV producenti odkrivajo tudi v drugih športih. V kolesarstvu so bili prvi pri Movistaru, na Netflixu smo lahko pogledali tri sezone serije The Least Expected Day, po njihovi sledi pa gredo tudi pri QuickStepu.

V sezoni 2022 so jih snemale kamere in v letu 2023 bomo na Amazonu lahko od blizu pospremili njihovo sicer slabšo sezono na klasikah, a zato izjemno po zaslugi Remca Evenepoela z zmago na Vuelti in na svetovnem prvenstvu. Kdaj točno bo serija na Amazonu na voljo, zaenkrat še niso razkrili.

»Z ekipo smo bili od januarja, povsod – na dirkah, na treningih in tudi pri njih doma. Nekateri kolesarji so nas imeli verjetno že vrh glave, a smo res lahko prepričani, da smo zajeli vse pomembne trenutke,« so snemanje komentirali pri Amazonu.

Varni so bili le v spalnici

Tudi Patrick Lefevre, vodja QuickStepove ekipe, se zaveda zahtevnosti tega početja za svoje varovance: »Poizkušal sem pojasniti fantom, da jim je zdaj najbrž težko, a da bodo lahko ponosni, ko bodo te posnetke kazali svojim otrokom in vnukom. Nekaterim kolesarjem je bilo res težko, ker kamere z njimi praktično niso bile le v spalnici.«

V letošnjem letu nas, predvidoma nekje na začetku poletja, čaka tudi premiera Netflixove serije o dirki po Franciji, kjer so lani snemali izbrane ekipe iz zakulisja. Tudi to bo eden od pokazateljev, kako dobro lahko producenti v kolesarstvu kopirajo uspešne ideje iz formule 1. 

Če bo serijo o Touru uspešna, potem nas zelo verjetno slej ko prej čaka tudi serija, ki bo spremljala kolesarje na glavnih dirkah skozi celo sezono, kot to počnejo v F1. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ