Podrobnosti o Bernalovih poškodbah

Podrobnosti o Bernalovih poškodbah
25.01.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz moštva Ineos Grenadiers so se tudi dan po hudem padcu Egana Bernal odzvali in razkrili, za kakšne poškodbe gre.

Egan Bernal je na treningu v Kolumbiji padel in se hudo poškodoval. Zaletel naj bi se v avtobus, o padcu pa smo že pisali. Pri moštvu Ineos Grenadiers so se odzvali že včeraj in potrdili, da gre res za Bernala, ki je nedavno podaljšal pogodbo z britanskim moštvom.

Zdaj pa so razkrili, kakšne poškodbe je zmagovalec dirke po Franciji in dirke po Italiji utrpel. Ponoči je bil Bernal kar dvakrat operiran, zato so se pri Ineosu tudi uradno zahvalili bolnišnici Clinica Universidad de La Sabana za oskrbo, ki jo je deležen Bernal. Zapisali so, da je Bernalovo zdravstveno stanje stabilno, a je zdaj na intenzivni negi.

"Egan ima po padcu zlomljena vretenca, desno stegnenico, poškodovano desno pogačico, predrta pljuča, poškodovan prsni koš in nekaj počenih reber. Zdravniki so mu po dveh operacijah uspeli stabilizirati desno nogo in poškodovana vretenca. Zdaj je na intenzivni negi, kjer preučujejo morebitne druge poškodbe in pozorno spremljajo odziv telesa na poškodbe."

Tako se glasi del uradnega sporočila za javnost. Dodali so še: "Zdaj smo osredotočeni na to, da Eganu ponudimo najboljšo možno podporo med rehabilitacijo." S strani številnih s kolesarstvom tako ali drugače povezanih oseb prihajajo sporočila podpore in seveda želje, da bi si čimprej opomogel. Bernal je letos podaljšal pogodbo z Ineosom, obenem je sporočil, da letos vse stavi na dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ