Podrobnosti o Van Aertovih poškodbah

Podrobnosti o Van Aertovih poškodbah
28.03.2024 AVTOR: DZ, vir: Visma Lease a Bike

Iz ekipe Visma Lease a Bike so sporočili, kakšno je trenutno zdravstveno stanje Wouta Van Aerta, ki je včeraj tako nesrečno in zelo hudo padel.

"Wout Van Aert je danes uspešno prestal operacijo. Preiskave so pokazale, da je utrpel zlom prsnice in ključnice, zlomljenih ima tudi nekaj reber," se glasi sporočilo moštva Visma Lease a Bike. Nadaljevali so, da je vsekakor jasno, da ga letos na največjih klasikah ne bomo videli:

"Zaenkrat še ni jaso, kdaj bo Wout Van Aert spet lahko sedel na kolo. V naslednjih tednih bo vse posvečeno njegovi rehabilitaciji. Izpustil bo spomladanske klasike. Tudi njegov nastop na Giru je pod vprašajem. Odločitev bo sprejel v naslednjih tednih. Vse bo odvisno o tega, kako bo potekala rehabilitacija."

"Ko sem prišel mimo Wouta je jokal od bolečine. Jasno, da ti ni lahko pri srcu," je po dirki vse skupaj opisal Mike Van Dijk. Wout Van Aert je letos vse posvetil pripravam na dirko po Flandriji in dirko Pariz-Roubaix. Ostal je brez obeh. Še vedno pa ostaja vprašanje, če bo lahko nastopil na dirki po Italiji, na kateri bi nastopil prvič v karieri.

Po prvotnem načrtu bi se potem v sklopu priprav na olimpijske igre odpovedal nastopu na dirki po Franciji. Kaj vse se lahko zdaj spremeni? Zaenkrat še ni jasno. A prav lahko se zgodi, da bo spet nastopil na Touru in spet pomagal Jonasu Vingegaardu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ