Podrobnosti vožnje na čas

Podrobnosti vožnje na čas
28.07.2018 AVTOR: DZ

Kako nas še lahko preseneti Primož Roglič na letošnji dirki po Franciji? Trenutno je 3. v skupnem seštevku, pred kolesarji pa je pomemben kronometer. Tu so podrobnosti. Cilj bo gostil Espelette.

20. etapa, 28. julij: Saint-Pee-sur-Nivelle – Espelette, 31 km (posamična vožnja na čas)

Po ekipnem kronometru bo edina vožnja na čas na sporedu šele dan pred prihodom v Pariz. Pa še ta ne bo tista prava ravninska, ampak nadvse razgibana. Dolga bo 31 kilometrov. Kolesarji bodo morali prevoziti štiri vzpone. Prvi štirje kilometri bodo potekali v rahel, 3,2 odstoten vzpon. Že prvi kilometer bo 6-odstoten. Po spustu se bo nov, slab kilometer dolg in 6-odstoten vzpon začel že na 11 kilometru.

Sledil bo razgiban odsek s položnejšim klancem in spustom do Ordoiza. Po 27 kilometrih pa še najtežji klanec dneva Cote de Pinodieta. Dolg je dober kilometer, povprečni naklon je 10,2 odstoten, najstrmejši del pa je kar 21-odstoten. Po prečkanju vrha bodo do cilja samo še trije kilometri. Večji del tega bo spust. Le zaključek bo potekal v krajši vzpon. Vsekakor gre za traso, ki ustreza tako Tomu Dumoulinu, kot tudi Primožu Rogliču in Christopherju Froomu. Pa seveda tudi vodilnega Geraintu Thomasu.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ