Podsmreka: Hud padec junaka Franje in prekinitev dirke, potem pa izjemni Marko Kump

Podsmreka: Hud padec junaka Franje in prekinitev dirke, potem pa izjemni Marko Kump
13.10.2019 AVTOR: DZ

Zaključna dirka v sezoni na slovenskih cestah. Marko Kump je bil še tretjič najboljši v Podsmreki. Dirka je bila prekinjena zaradi hudega padca.

V Podsmreki so že po tradiciji izpeljali zaključno dirko v sezoni. Najprej je bila dirka za rekreativne kolesarje, potem pa so se na 70 kilometrov dolgo pot podali še člani, mlajši člani, članice, starejši mladinci in najstarejši mlajši mladinci. Vsi skupaj, torej. Na startu so bili tudi Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Jani Brajkovič …

Tudi vsa slovenska moštva so se udeležila te preizkušnje. Po pričakovanjih je na sedem krogov dolgi preizkušnji takoj prišlo do napadov in že v prvem krogu je pobeg uspel trojici kolesarjev. Ubežno skupinico so sestavljali David Per, Rok Korošec in Jan Tratnik. Glavnina pa ni mirovala.

Predvsem Adria Mobil je kljub temu, da je bil Per v ospredju vzdrževala ritem in skrbela, da je bilo vseskozi zelo napeto. Štiri kroge pred ciljem pa je prišlo do hudega padca. Na tleh se je znašel Alexander Steffens. Poznamo ga z Maratona Franje, saj je lani najdaljšo cestno preizkušnjo tudi dobil.

Tokrat pa se je hudo poškodoval. Po prvih informacijah naj bi si polomil rebra, utrpel pa naj bi tudi zlom medenice in rame. Dirko so morali komisarji prekiniti, saj so reševalci Nemca odpeljali v bolnišnico. Kolesarji so morali po več kot pol ure čakanja startati znova.

35 sekund pred glavnino so se na pot podali trije ubežniki. V nadaljevanju pa smo videli še več akcije. Tudi Tadej Pogačar je napadel in poskrbel za večjo selekcijo v predzadnjem krogu. Ubežniki so bili ujeti. Sledil je dolg sprint.

V tem pa je bil še tretjič na zaključni dirki najboljši Marko Kump. Kolesar Adrie Mobila je premagal Jana Tratnika in Žigo Ručigaja. Sprint za četrto mesto je dobil Tadej Pogačar. Sledili so Žiga Grošelj, Jaka Primožič, Matic Grošelj, Uroš Murn, Matevž Govekar, Marko Jeretina …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ