Pogačar dobil novega pomočnika

Pogačar dobil novega pomočnika
19.10.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

UAE Team Emirates se pred sezono 2021 krepi. Zdaj je jasno, da prihaja Rafal Majka. Hribolazec, ki je med drugim dobil tudi dirko po Sloveniji.

Poljak Rafal Majka trenutno brani barve Bore Hasngrohe in nastopa na dirki po Španiji. 31-letni hribolazec je z moštvom UAE podpisal dveletno pogodbo. Vsekakor so ga v ekipo pripeljali tudi z namenom, da bi Pogačarju lahko nudil več pomoči na vzponih, kar je potrdil tudi glavni manager ekipe Mauro Gianetti:

"Z Rafalom bomo postali še močnejši na vzponih. Prepričani smo, da bo odličen pomočnik Tadeju Pogačarju, lahko pa bo sledil tudi svojim ambicijam, saj bo imel dovolj svobode." Majka je leta 2014 na dirki po Franciji dobil dve gorski etapi, osvojil pa je tudi pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Kasneje istega leta je dobil tudi dirko po Poljski. Leta 2015 je na dirki po Franciji slavil še tretjo etapno zmago in bil tretji v skupnem seštevku dirke po Španiji.

Leta 2016 je v Riu osvojil bronasto olimpijsko medaljo. Zadnjič se je zmage veselil leta 2017, ko je dobil dirko po Sloveniji. To je bilo takrat, ko je Tadej Pogačar po prestopu iz mladincev med člane do 23 let že zablestel, saj je dirko končal na petem mestu. Lani je Majka tako Giro kot Vuelto končal na šestem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ