Pogačar edini v prvi skupini

Pogačar edini v prvi skupini
23.09.2017 AVTOR: D. Z.
Dirko mlajših članov je dobil Francoz Benoit Cosnefroy. Najboljši Slovenec Tadej Pogačar. Med mladinkami Karin Penko 30.

Po dnevu premora so se na svetovnem prvenstvu v Bergnu začele še cestne dirke. Najprej so se s progo soočile mladinke.

Italijanka Elena Pirrone je po zmagi v vožnji na čas dobila še cestno dirko. Po samostojnem pobegu je imela po 76 kilometrih dirkanja dovolj časa za slavje. Druga je bila Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen, tretja pa Italijanka Letizia Peternoster. Edina slovenska predstavnica Karin Penko je zasedla 30. mesto.

Popoldne so na svoj račun prišli mlajši člani. Čakala jih je zanje nadvse dolga dirka. Premagati so morali kar dobrih 190 dolgo krožno progo. Na startu je bilo tudi pet Slovencev. Prvi del je zaznamovala nenevarna skupina dobrih desetih ubežnikov, medtem ko so v glavnini ritem narekovali domačini Norvežani. 60 kilometrov pred ciljem so se pričeli nekoliko resnejši napadi, a do prave selekcije ni prišlo, saj je sicer vse manjša glavnina vse poskuse uspela zatreti.

Do odločilne poteze je prišlo v zadnjem krogu, nekaj manj kot 15 kilometrov pred ciljem. Lennard Kamna, sicer član moštva Sunweb je napadel 13 kilometrov pred ciljem. Sledil mu ni nihče. Kasneje se mu je na spustu z veliko hitrostjo pridružil Francoz Benoit Cosnefroy. S skupnimi močmi sta uspela ohranjati manjšo prednost pred večjo skupino zasledovalcev, v kateri pa je izmed Slovencev vztrajal samo Tadej Pogačar.

Tik pod vrhom vzpona je namreč popustil Žiga Jerman. Skupina s Pogačarjem pa vse do cilja ni uspela ujeti obeh ubežnikov, ki sta se v sprintu udarila za zmago. Najmočnejši je bil Cosnefroy, sicer član World Tour ekipe AG2R La Mondiale. Drugi je bil Kamna, tretji pa Danec Martin Sendgaard, ki je dobil sprint velike skupine. Pogačar je v tem sprintu zasedel 20 mesto, vendar pa v zaključku ni mogel sprintati, saj je imel težave s krči. Jerman je bil 43., Katrašnik 48., Penko 49., Grošelj pa 79.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ