Pogačar in Katrašnik med peterico na Hrvaškem

Pogačar in Katrašnik med peterico na Hrvaškem
04.03.2018 AVTOR: D. Z.
Kolesarji kontinentalnih ekip so nastopili na dirki Poreč Trophy na Hrvaškem. Tadej Pogačar je bil četrti. Gašper Katrašnik peti. Zmagal je Emils Liepins.

Nadaljuje se serija enodnevnih dirk druge kategorije na Hrvaškem. Tokrat so se kolesarji kontinentalnih ekip – tudi predstavniki slovenskih ekip – pomerili na dirki Poreč Trophy.

Gre za dirko s startom v Poreču in cilje na Taru. Dolga pa je bila 156 kilometrov. Tudi na tej dirki kolesarjem vremenske razmere niso priznašale, tako da so mnogi tudi odstopili. Do resnejšega pobega je prišlo dobrih 40 kilometrov pred ciljem. Aktiven je bil predvsem Radoslav Rogina, ki je praznoval 38. rojstni dan.

Kolesar Adrie Mobila pa vseeno ni bil dovolj močan, da bi presenetil glavnino s sprinterji. Sprint pa je bil zahteven in na koncu se je zmage veselil Emils Liepins. Drugi je bil Asbjorn Kragh Andersen. Tretje mesto pa je zasedel sprinter, ki vozi za Adrio Mobil. Govorimo o Dušanu Rajoviću. "Dirka je bila ves čas napeta. Vreme nam ni najbolje služilo. Proti koncu je namreč začelo deževati. V zadnjem kilometru sem izgubil svoj položaj in sem moral popravljati, da sem končal na tretjem mestu, " je dejal Rajović.

Takoj za njim pa že dva Slovenca. Spet se je odlično znašel Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum), ki tako stopnjuje formo pred Istrsko pomladjo. Tokrat je bil četrti. Peti je bil Gašper Katrašnik (Adria Mobil). V imenu ljubljanskega moštva je Tomaž Poljanec povedal: “Fantje so že na preteklih dirkah pokazali, da so dobro pripravljeni in da se njihova forma stopnjuje. Danes so dobro vozili, dobro ekipno sodelovali in pomagali Tadeju Pogačarju v finale, kjer je za las zgrešil tretje mesto. Mislim, da lahko z optimizmom pričakujemo naslednje dirke. ” Ne samo z izkupičkom Rajovića, ampak tudi s predstavo Gašperja Katrašnika so lahko zadovoljni pri Adriji Mobilu.

Ta je v izjavi za javnost povedal: “Kot ekipa smo zopet pokazali dobro dirkanje. Rado je bil v zaključku dirke v pobegu, tako da je bila situacija za nas ugodna in nam ni bilo treba loviti ubežnikov. Pobeg se ni izšel, so pa fantje zato v zadnjem krogu naredili odlično delo in naju oba z Dušanom držali povsem v ospredju. Sprva smo načrtovali šprint Dušana, vendar je kakšna dva kilometra pred ciljem izgubil stik z mano in mi rekel naj šprintam tudi jaz. Mislim, da bi lahko zaključek izpeljala bolje, v zadnjem kilometru sva namreč izgubila nekaj pozicij. S preteklimi rezultati so se nam dvignile tudi ambicije in želje, ampak z novimi stopničkami moramo biti zadovoljni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ