Pogačar in Polanc v glavnini, Elia Viviani dva dni po padcu do zmage

Pogačar in Polanc v glavnini, Elia Viviani dva dni po padcu do zmage
15.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pa se je začela tudi sezona World Toura. 1. etapo dirke Santos Tour Down Under je dobil Elia Viviani. Tadej Pogačar 19., Jan Polanc 21.

Sezona World Toura se je začela, tako kot smo tega že vajeni začela s prvo etapo dirke Santos Tour Down Under. Na startu sta letos dva Slovenca. Oba prvič v Avstraliji. Tadej Pogačar sploh prvič na dirki World Toura in Jan Polanc. Oba člana moštva UAE Team Emirates. Prva etapa je bila dolga 129 kilometrov, končala pa se je v pristanišču mesta Adelaide. Po pričakovanjih so se za zmago udarili sprinterji. Po številu zmag lani najuspešnejše moštvo, ki se letos imenuje Deceuninck Quick Step je nadaljevalo v lanskem slogu, zmagovalno.

Sicer kratko etapo so zaznamovali ubežniki Patrick Bevin, Michael Storer in Jason Lea. Glavnina pa jih prav daleč ni pustila in jih je ujela že 40 kilometrov pred ciljem. Bevin in Storer sta pridno pobirala leteče cilje in s tem bonifikacijske sekunde. Zbrala sta jih vsak po pet, tako da sta lahko upala visoki mesti v skupnem seštevku. Potem pa smo videli šov sprinterjev. Italijanski državni prvak Elia Viviani je pred dirko napovedal, da je cilj ena etapna zmaga. Kljub padcu na kriteriju pred dvema dnevoma je cilj izpolnil že na samem začetku. V sprintu je premagal Maxa Walscheida in Jakuba Mareczka. Po treh urah in skoraj 20 minutah dirkanja je bil Tadej Pogačar 19., Jan Polanc pa 21.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ