Pogačar in Tratnik: Ujeta v ozadju, potem pa pokazala formo

Pogačar in Tratnik: Ujeta v ozadju, potem pa pokazala formo
31.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jan Tratnik in Tadej Pogačar. Oba sta na startni listi tudi za nedeljsko dirko po Flandriji. In očitno sta oba odlično pripravljena. Kaj pa ta povedala po včerajšnji dirki?

Tadej Pogačar
O tem, zakaj je ostal v ozadju:V ključnem trenutku je prišlo do padca. Ostal sem v ozadju, ampak sem zamudil prvo skupinico. Poskusil sem jih ujeti, vendar so bili v ospredju premočni, prehitri. Potem smo večkrat poskusili, na koncu pa je to bila dobra dirka. To je dirkanje. Zaradi padca sem izgubil nekaj mest. Moral bi biti bolj v ospredju, a potem je šlo na polno.

O tem, če je lahko na dirki po Flandriji v ospredju: Ne vem. Danes nisem bil v ospredju. Ne vem, če bom lahko v ospredju v nedeljo.


Jan Tratnik
O dirki Dwars door Vlaanderen: Te dirke so nove zame. Leta 2019 sem sicer na nekaterih že nastopal, vendar pa mi tukaj manjka izkuišenj. Danes sem naredil veliko napak in v prvem delu dirke porabil preveč moči. Predvsem zato, ker cest ne poznam. Prevečkrat sem se znašel na repu glavnine, kar pa na takih dikrah ni dobro.

O ključnem napadu: Ko je prišlo do ključnega napada, sem bil preveč v ozadju, da bi se nanj odzval. Ostalo mi je samo to, da poskušam ujeti ubežnike, kar pa je bilo skorajda nemogoče.

O sodelovanju s Pogačarjem in o dirki po Flandriji: Na srečo je bil z mano še Tadej in skupaj sva dobro sodelovala. Deveto mesto je zame lep rezultat. Celotna dirka mi je predstavljala lepo izkušnjo in komaj čakam nedeljo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ