Pogačar izpušča Vuelto, v drugem delu sezone v ospredju SP in klasike

Pogačar izpušča Vuelto, v drugem delu sezone v ospredju SP in klasike
26.07.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Iz ekipe UAE Emirates so sporočili, da Tadej Pogačar ne bo nastopil na dirki po Španiji in da se bo osredotočil na enodnevne dirke v drugem delu sezone. Podčrtal je tudi svetovno prvenstvo v Avstraliji.

Na začetku sezone je vodja ekipe UAE Joxean Matxin Fernandez dejal, da bo Pogačar nastopil na Vuelti, če bo ob koncu Toura še vedno dobro pripravljen. Že spomladi pa so se po novi dobri sezoni klasik začela namigovanja, da ga bolj mika nastop na svetovnem prvenstvu.

Včeraj so z ekipo v Parizu ocenili Tour in naredili tudi načrte za naprej, danes pa so sporočili, da španske pentlje ni v Pogačarjevih načrtih. Ta konec tedna bo najprej dirkal na klasiki v San Sebastianu, nato pa si bo vzel štiri tedne tekmovalnega premora.

Prvič na kanadski dvojček

Spet ga bomo v akciji videli ob koncu avgusta na GP Plouay v Franciji, potem pa bo odšel v Kanado, kjer bosta letos spet na sporedu GP Montreal in GP Quebec. Obe bi morali biti po profilu sodeč pisani Pogačarju na kožo, iz Kanade pa se bo nato odpravil na pot proti Avstraliji, kjer bo letos svetovno prvenstvo.

Prireditelji so pripravili zanimivo, razgibano traso, na kateri bo Pogačar vsaj v širšem krogu favoritov za odličja. Po SP pa sezone zanj (najbrž) še ne bo konec, če bo v dobri formi, ga čaka še italijanski teden klasik na začetku oktobra – Giro dell'Emilia, Tre Vali Varesine in Il Lombardia za veliki finale sezone 2022.

Lahko se torej zgodi, da v Španiji ne bomo spremljali ne Pogačarja in ne Primoža Rogliča, pri katerem še vedno ni jasno, kako hudo poškodovana so njegova vretenca in če še obstaja kakšna možnost za lov na četrto zaporedno rdečo majico v Španiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ