Pogačar je kot jaz in Merckx

Pogačar je kot jaz in Merckx
15.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Bernard Hinault. Eden izmed velikih šampionov iz preteklosti je za Gazzetto dello Sport spregovoril o Tadeju Pogačarju, nad katerim je navdušen.

“Pogačar je tak, kot sva bila jaz in Merckx. Govorimo o drugačnih generacijah, vendar pa mi je všeč njegov karakter in temperament. Je rojen tekmovalec. Na vsaki dirki želi zmagati. Ne uspe mu vedno, vendar pa mu zelo pogosto. Ni pa bistvo v tem. Rad imam njego odnos. Resnično je tak, kot sva bila jaz in Merckx.”

To je med drugim Bernard Hinault povedal za italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport. Hinault je bil naslednji veliki zvezdnik po omenjenem Merckxu. V preteklosti je blestel na enodnevnih dirkah in tudi na etapnih, saj je petkrat dobil dirko po Franciji. Predvsem pa je zelo rad zmagoval. Do tekmecev je bil neizprosen:

“Zakaj bi nekomu podarjal etapne zmage. Mislim, da njemu nihče ne bi nič podaril, če bi bil na njegovem mestu. Izkorišča trenutno stanje in očitno v tem uživa. Če lahko zmaga, potem mora zmagati. To je šport. Nisem presenečen, da je želel do zdaj na Giru toliko zmagovati. Resnično ne vidim, kaj bi mu lahko preprečilo osvojitev rožnate majice v Rimu.” Hinault je eden izmed redkih izbrancev, ki so uspeli dobiti Giro in Tour v isti sezoni.

Francoz, ki še vedno sodeluje z agencijo ASO in je prisoten pri podelitvah na dirki po Franciji je prepričan, da lahko podoben podvig letos uspe tudi Tadeju Pogačarju. Bil bi prvi po Marcu Pantaniju leta 1998 s takim uspehom. “Ima lepo prednost in v zadnjem tednu bi lahko vozil malce bolj zadržano, ampak v prvem delu sezone je nekoliko manj dirkal. Mislim, da mu lahko uspe doseči ta dvojček. Ne vemo, če bo Jonas Vingegaard v najboljši možni formi, tako da ima Pogačar lepo priložnost, da spiše zgodovino,” je še dejal Hinault.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ