Pogačar je moja referenca. Želim po njegovih stopinjah

Pogačar je moja referenca. Želim po njegovih stopinjah
14.01.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Juan Ayuso. 19-letnik je veliko špansko upanje. V mlajših kategorijah je bil skorajda nepremagljiv in se je lani že preizkusil v dresu UAE Team Emirates.

Juan Ayuso se v teh dneh mudi na pripravah ekipe UAE Team Emirates. Mladenič, ki je bil v mlajših kategorijah praktično nepremagljiv se bo hitro poslovil od kategorije U23. Že lani se je preizkusil med elito, letos ga čaka še več takih tekmovalnih obveznosti.

Zdaj je bil na pripravah skupaj z dvakratnim zmagovalcem dirke po Franciji Tadejem Pogačarjem. "Trening s Pogačarjem predstavlja veliko izkušnjo. Je najboljši na svetu in lahko sem vesel, da se lahko vozim ob njem. Je referenca. Želim nadaljevati po njegovih stopinjah. To moram izkoristiti. Da se lahko od njega veliko naučim je velika prednost," je dejal Juan Ayuso.

Sezono bo začel februarja na dirki po Andaluziji, njegova prva World Tour dirka pa bo dirka po Kataloniji. Ta bo na sporedu marca. "Ekipa se je še okrepila, kar je dobro, saj bo, če meni spodleti, nekdo drug posegel po najvišjih mestih. Tako čutiš manj pritiska. Vendar pa od sebe veliko zahtevam. Želim dosegati dobre rezultate. Obenem pa imam srečo, da sem član tako močne ekipe," je še dodal Ayuso.

"Ekipa želi, da zmagujem, a to želim tudi sam in to mi predstavlja dodatno motivacijo. Pričakovanja me ne skrbijo. Že sam veliko zahtevam od sebe. Vem pa, da je to šport in v življenju so tudi druge stvari. Poleg tega vem, kako se soočiti s porazom." Ayuso letos po vsej verjetnosti ne bo nastopil na nobeni izmed tritedenskih dirk. Španec je tudi najmlajši kolesar v ekipi, v kateri sta dva slovenska kolesarja – Pogačar in Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ