Pogačar na koncu tretji, Horvat do modre majice

Pogačar na koncu tretji, Horvat do modre majice
11.03.2018 AVTOR: D. Z.
Istrska pomlad. Zadnjo etapo je na petem mestu končal Rok Korošec. Žiga Horvat je bil najboljši na gorskih ciljih, Tadej Pogačar pa tretji v skupnem seštevku.

S sprintersko 156 kilometrov dolgo etapo od Pazina do Umaga se je končala Istrska pomlad, na kateri so nastopali številni Slovenci.

Tokrat je že od starta deževalo, kar je še oteževalo dirkanje. Med etapo so imeli vse pod nadzorom tudi kolesarji moštva Coop, ki so branili vodstvo v skupnem seštevku. V rumeni majici je namreč kolesaril Krister Hagen. Pred kolesarji pa je bila sicer razgibana etapa, ki bi jo lahko začinile spolzke ceste.

Po številnih napadih in pobegih lahko omenimo poskus Žige Horvata, ki je poskusil s še dvema ubežnikoma. Kolesar Adrie Mobila si je po zaslugi pobega spet priboril modro majico najboljšega na gorskih ciljih. A večjih možnosti za uspeh ni imel. Prav tako jih ni imel Matic Grošelj. Član moštva Ljubljana Gusto Xaurum je zbežal po dobrih 130 kilometrih. Pridružil se je Janu Barti in s skupnimi močmi sta vztrajala vse do osmih kilometrov pred ciljem. Najprej je popustil Barta, potem pa še Grošelj. Sledil je nevaren napad Asgreena, vendar glavnine ni mogel presenetiti.

In potem še zaključek. V dežju je prišlo do padca. Na tleh se je znašel tudi prvi adut Adrie Mobila Dušan Rajović. V samem zaključku pa je bil najboljši Emils Liepins iz moštva One Pro Cycling. Drugi je bil Filippo Fortin, tretji pa Max Kanter. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec na petem mestu, odlično pa se je v zaključku znašel tudi Tadej Pogačar. Z osmim mestom v sprintu je pokazal, kako iznajdljiv, hiter in kako dobro je trenutno pripravljen. Kolesar moštva Ljubljana Gisto Xaurum je namreč tudi najboljši Slovenec v skupnem seštevku.

Po včerajšnjem drugem mestu je dirko končal na tretjem. Končni zmagovalec je postal član Coopa Krister Hagen. Norvežan je ohranil štiri sekunde prednosti pred Dancem v moštvu Virtu Cycling Kasperjem Asgreenom. Pogačar je za rumeno majico zaostal za deset sekund. Za njim pa so bili Honore, Hirschi, Eibegger, Rogina, Bennett, Rabitsch in Polnicky. Penko je bil 23., Primožič 25., Grošelj 32., Pavlič 36., Valjavec 38., Repše 42., Lavrič 44., Korošec 46.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ