Pogačar napadal, Cosnefroy pa dobil klasiko v Plouayu

Pogačar napadal, Cosnefroy pa dobil klasiko v Plouayu
29.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Tadej Pogačar je bil ob tekmovalnem povratku na prestižni enodnevni klasiki v Plouayu zelo aktiven, a mu je zmanjkalo moči, da bi sledil odločilni akciji Benoita Cosnefroya in Juliana Alaphilippa.

Klasika v Plouayu, zdaj se imenuje Bretagne Classic, je ena bolj prestižnih v svetovnem kolesarskem koledarju, leta 2011 je na njej slavil Grega Bole. Letos si je prav dirko v Bretaniji za povratek po olimpijskih igrah izbral Tadej Pogačar, ki je priznal, da zaradi krajšega premora in tedna dni brez kolesa na dirko ne prihaja v optimalni formi.

Vseeno je bil Pogačar zraven, ko je odločilni napadu uspel Julianu Alaphilippu 60 kilometrov na makadamskem vzponu. Alaphilippe se je izstrelil iz pelotona, z njim so šli le njegov ekipni kolega Mikel Honore, Pogačar in Benoit Cosnefroy.

Pogačarja se je preostala trojica kmalu otresla, poznalo se mu je pomanjkanje tekmovalnih kilometrov v nogah, zato ni uspel zdržati s trojico v ospredju. Deceuninck QuickStep je bil tako v veliki številčni prednosti, a je niso uspeli izkoristiti.

Napadi Alaphilippa niso obrodili sadov

Alaphilippe je v zadnjih kilometrih nenehno napadal Cosnefroya, ki je zelo hiter v zaključkih, a se rojaka ni uspel otresti, čeprav je bil nekajkrat že zelo blizu. Sledil je šprint za zmago, v katerem je bil Cosnefroy najboljši in Deceuninck se je moral tokrat za zmago obrisati pod nosom, sta pa Alaphilippe in Honore zasedla drugo in tretje mesto.

»To je moja prva zmaga v svetovni seriji, dolgo sem jo čakal in res mi je všeč, da sem jo dočakal na tako lepi dirki. Za nami je zanimiva dirka, vsi smo igrali na svoje karte, a sem sodeloval pri narekovanju tempa, nisem le pustil kolesarjema QuickStepa, da sama narekujeta ritem. Vedel sem, da sem v dobri dnevni formi, ko sem lahko sledil napadu Juliana, v zaključku sem ga želel napasti, a se je na koncu razpletlo v šprintu in uspelo mi je zmagati,« je kolesar AG2R Citroena povedal po uspeh v Bretaniji.

Tadej Pogačar bo naslednjič dirkal na evropskem prvenstvu v Trentinu, kjer naj bi nastopil tako v vožnji na čas kot na cestni dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ