Pogačar ob 16:34: Upam, da bo jutri dober dan

Pogačar ob 16:34: Upam, da bo jutri dober dan
08.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Počutim se v redu. Nekaj sem treniral na kronometrci. Upam, da bo jutri dober dan," je med drugim dejal Tadej Pogačar. Jutri ob 16:34 bo nastopil na kronometru za evropsko prvenstvo.

"Mislim, da je konkurenca kar na nivoju in na koncu bomo videli, kam bom spadal med temi favoriti. Kje se bom znašel. Počutim se v redu."
Tadej Pogačar

Po prvem dnevu voženj na čas se evropsko prvenstvo nadaljuje in v četrtek bomo videli kar štiri vožnje na čas. Štiri različne kategorije, torej. Najprej se bodo na pot podale mlajše članice. V tej kategoriji Slovenija nima predstavnic.

Ob 10:45 se bo začela vožnja na čas za članice, kjer bomo imeli Slovenci eno predstavnico. Ob 11:04 se bo na pot podala Eugenija Bujak. Kronometer mlajših članov se bo začel ob 10:45. Tam bosta Slovenijo zastopala dva predstavnika. Najprej se bo s progo spopadel Anže Skok. Startal bo ob 14:22. Ob 14:51 bo na progo šel še Nik Čemažar. Največ pa lahko pričakujemo prav v najmočnejši konkurenci. Torej, med člani. Proga je dolga vsega 22,4 km, na startu pa bo 39 kolesarjev.

Dirka se bo začela ob 16:00. 34 minut kasneje pa se bo na pot podal Tadej Pogačar. Številka ena na svetovni UCI lestvici, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in tretji z olimpijskih iger v Tokiu. Pogačar si je prav evropsko prvenstvo postavil za enega izmed ciljev zadnjega dela sezone. Pred njim je tako sicer ravninska vožnja na čas, kjer naj bi do izraza prišli pravi mojstri za to disciplino.

Prvi favorit je vsekakor aktualni svetovni prvak Filippo Ganna. “Včeraj in danes smo bili na progi. Kolikor smo jo lahko videli, saj je v mestu promet. Nekaj smo si pogledali, potrenirali. Jutri pač na polno. Konkurenca je, kakršna je. Kar nekaj jih je zelo dobro in mislim, da imajo vsi možnosti za zmago,” je med drugim v uradni izjavi za javnost dejal Tadej Pogačar in dodal:

“Mislim, da je konkurenca kar na nivoju in na koncu bomo videli, kam bom spadal med temi favoriti. Kje se bom znašel. Počutim se v redu. Nekaj sem treniral na kronometrci. Upam, da bo jutri dober dan in da bom lahko dal vse od sebe. Po najboljših zmožnostih.” Stefan Kung bo branil lansko zmago in bo tako startal kot zadnji. Med favoriti so še Kasper Asgreen, Remi Cavagna, Remco Evenepoel, Joao Almeida, Mikkel Bjerg, Stefan Bissegger ...

Program na evropskem prvenstvu
Četrtek, kronometer
9.15 Mlajše članice
10:45 Članice: - 11:04 Eugenija Bujak
14:15 Mlajši člani: - 14:22 Anže Skok, 14:51 Nik Čemažar
16:00 Člani: - 16:34 Tadej Pogačar

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ