Pogačar ostal brez pomembnega pomočnika

Pogačar ostal brez pomembnega pomočnika
12.07.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Koronavirus se je očitno razširil v karavano dirke po Franciji. Pozitiven je bil George Bennett, Rafal Majka pa ima dovoljenje zdravnikov, da je v pelotonu, čeprav je med pozitivnimi.

Iz moštva UAE so danes pred etapo sporočili, da na startu ne bo vsekakor pomembnega pomočnika Georgea Bennetta. Hribolazec, ki je kazal vse boljšo formo je bil namreč pozitiven na novi koronavirus.

Njegova vrednost CT je bila prenizka, da bi mu dovolili startati. Drugčen primer je Rafal Majka. Ta je bil tudi pozitiven, a ima boljše vrednosti CT, kar pomeni, da lahko starta, saj je zdravstvena služba UCI sklenila, da obstajajo majne možnosti, da bi še koga okužil. Glede na postavljena pravila je tako, da kolesar, ki ima vrednost CT manjšo od 30, ne sme nastopati.

Če je vrednost med 30 in 35 pa lahko z dovoljenjem zdravnikov nastopa, čeprav to še vedno velja, da je pozitiven na novi koronavirus. Rafal Majka je tako v karavani. Tadej Pogačar pa je do zdaj zaradi novega koronavirusa izgubil že dva pomočnika. Najprej je moral domov Langen, zdaj še Bennett. Sicer pa je bil pozitiven tudi Luke Durbridge iz moštva BikeExchange Jayco. Že pred prostim dnevom je moral domov tudi Guillaume Martin.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ