Pogačar po zadnji etapi: »Smo na dobri poti, na Touru bom še boljši!«

Pogačar po zadnji etapi: »Smo na dobri poti, na Touru bom še boljši!«
17.08.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Team UAE Emirates

Tadej Pogačar je s svojimi napadi zaznamoval zadnjo etapo kriterija po Dofineji, a mu je na koncu malo zmanjkalo za etapno zmago, vseeno pa je s tretjim mestom in četrtim mestom v skupnem seštevku potrdil, da je odlično pripravljen.

Foto: UAE Team Emirates/Bettini Photo 

Pogačar bi bil v skupnem seštevku še višje, morda bi se še resneje vmešal v boj za skupno zmago, če ga ne bi v prvi težki etapi na dirki zdelala vročina. Takrat je izgubil minuto, prav toliko pa ga je na koncu ločilo od Daniela Martineza in skupne zmage.

A je Pogačar vseeno s prikazanim lahko več kot zadovoljen, predvsem v zadnji etapi, ko je bil zelo aktiven. »Tempo na dirki je bil zelo visok, začelo se je že na prvem vzponu in do cilja se nismo več ustavili. Počutil sem se zelo dobro, kar sem si želel nadgraditi z dobro predstavo in mislim, da mi je uspelo. Moram se zahvaliti ekipi, ki mi je pomagala do cilja te res težke dirke. V zaključku etape sem se počutil dobro, a so bili žal enako razpoloženi tudi kolesarji okrog mene, potem pa sem sledil tempu Martineza in dosegel lep rezultat,« je dogajanje v zadnji etapi opisal Pogačar.

Kot vse kaže, je formo tempiral izvrstno, saj ga do začetka dirke po Franciji ločita še dva tedna, do odločilnih etap pa še mesec dni: »Mislim, da smo na dobri poti, formo smo tempirali pravilno in tudi na dirki mi je šlo vsak dan bolje. Vse kaže, da se naša forma počasi vzpenja pred Tourom, kjer bom še boljši.«

V ekipi UAE Emirates se sicer še vedno otepajo vprašanj, ki Pogačarja povezujejo z lovom na oder za zmagovalce, a glede na prikazano v lanski in letošnji sezoni si Tadej že na letošnji rumeni pentlji zasluži mesto ob boku najboljših.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ