Pogačar pokazal veličino in pomagal Ulissiju (FOTO)

Pogačar pokazal veličino in pomagal Ulissiju (FOTO)
22.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Tour of Slovenia / Sportida / Mario Stiehl

Tadej Pogačar je dan pred koncem 4. v skupnem seštevku dirke po Sloveniji. V kraljevski etapi je nesebično pomagal kolegu Diegu Ulissiju pri branjenju zelene majice, sam pa ubranil belo.

O načrtu pred kraljevsko etapo: Načrt je bil, da obdržimo majico in to smo naredili odlično. Cela ekipa je delala super. Sam sem dal vse od sebe. Vsak iz naše ekipe pa naredi vse stoprocentno.

O vožnji na Predmeji: Gazrpom je narekoval ritem, sledil je napad Vlasova, ki sem ga takoj pokril. Počakal sem Diega in potem je sledil tempo do vrha. Spredaj smo lepo sodelovali.

O pogledovanju po Ulissiju na klancu: Danes je bil plan obdržati in braniti zeleno majico. Ko je Vlasov napadel, sem mu poskusil slediti, vendar pa sem vedno preverjal, kje je. Če bi ga moral še počakati. Ampak, tudi on je šel zelo dobro. Naredili smo, kar je bilo treba.

O morebitnem napadu: Lahko bi imel kakšno priložnost. Ampak, nikoli ne veš. Če bi napadel, bi se morda lahko odpeljal. A Vlasov je bil močan, in če bi prišel skupaj z njim ne bi dobil zelene majice, ampak bi jo samo izgubili in dali Gazpromu. Mislim, daj e bila prava odločitev, da smo skupaj sodelovai in zelena majica je vse bliže doma.

O sprintu: Vsi vemo, da je Diego hitrejši od mene. Sem mu poskušal dati najboljše izhodišče za sprint, ampak Visconti je bil danes močnejši in je zasluženo zmagal.

O beli majici: Sem čisto zadovoljen. Vsaj danes sem bil boljši. Na žalost dirka ni daljša. Jaz sem zadovoljen. Dal sem vse od sebe in jutri je še zadnji dan.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ