Pogačar prebolel Covid-19 in nadaljuje priprave

Pogačar prebolel Covid-19 in nadaljuje priprave
09.02.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Iz ekipe UAE Team Emirates so sporočili, da je bil Tadej Pogačar prejšnji teden pozitiven na novi koronavirus, a da že nadaljuje s pripravami. Načrti se ne spreminjajo.

"Tadej je bil pozitiven na koronavirus in je imel blage simtpome. Po pravilih, v skrbi za njegovo zdravje in zdravje celotne skupnosti je prestal obvezno izolacijo preden je začel s treningi." To je med drugim dejal zdravnik moštva Adrian Rotunno:

"Še vedno mora prestati nekatera zaključna testiranja, a bi to ga naj ne bi zmotilo pri pripravah na njegovo prvo dirko v sezoni UAE Tour." To je sporočilo, ki so ga poslali iz moštva UAE Tour.

"Pozdravljeni. Hvala za vzpodbudna sporočila. Prejšnji teden sem bil pozitiven na novi koronavirus in sem ostal v izolaciji. Nekaj dni sem ostal v hotelu. Rahlo sem zbolel, a ni bilo hudo. Samo poln nos in vneto grlo. Na srečo sem cepljen. Zdaj že treniram, čeprav še nekoliko bolj počasi. Upam, da se bom lahko pripravil na UAE Tour," pa se glasi sporočilo Tadeja Pogačarja na Instagramu.

Pogačar, ki je trenutno na višinskih pripravah bo najprej branil lansko zmago na dirki UAE Tour, ki se začne 20. februarja. Potem pa se bo vrnil v Evropo in marca nastopal predvsem na italijanskih dirkah. Sledila bo selitev v Belgijo in serija enodnevnih klasik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ