Pogačar prehitel Rogliča na vrhu lestvice UCI

Pogačar prehitel Rogliča na vrhu lestvice UCI
29.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tadej Pogačar je novi vodilni na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), na vrh se je zavihtel prvič v karieri. Slovenija ostaja vodilna v točkovanju držav.

Na novi lestvici Mednarodne kolesarske zveze je prišlo do spremembe na vrhu, še vedno pa je vodilni kolesar Slovenec. Tadej Pogačar je vsaj za 14 dni prekinil vladavino Primoža Rogliča in se prvič v karieri zavihtel na vrh lestvice UCI.

Primož Roglič je v izjavah med Vuelto dejal, da ga prvo mesto na lestvici zelo motivira in žene v drugem delu sezone, za začasno izgubo vodstva pa se lahko »zahvali« predvsem spremenjenemu koledarju letošnje sezone.

Ob koncu dirke po Italiji so se iz točkovanja brisali lanski rezultati z Gira, zato je Roglič izgubil točke, ki jih je dobil za dve etapni zmagi in skupno tretje mesto. Pogačarjeva zmaga na Touru je tako prevladala, pri obeh pa še vedno štejejo točke, ki sta jih lani zbrala na Vuelti.

Ko se bo španska pentlja zaključila, bo Roglič najbrž spet prevzel vodstvo na lestvici, v žepu že ima dve etapni zmagi in je v igri tudi za skupno zmago ter rdečo majico. Ob koncu se bodo Pogačarju brisale točke, ki jih je osvojil na lanski Vuelti, Roglič pa bo dobil zajetno pošiljko novih in se tako vrnil na vrh lestvice UCI. Na tretjem mestu je s precejšnjim zaostankom Wout van Aert.

Na lestvici najdemo Luko Mezgeca na 63. mestu, Matej Mohorič je 84.,m Jan Polanc 62, Jan Tratnik je z etapno zmago na Giru pridobil kar 437 mest in je 262., prvi slovenski kolesar, ki ni član svetovne serije, pa je Jani Brajkovič na 340. mestu.

Prevlada slovenskih šampionov se odraža tudi na lestvici držav, kjer Slovenija drži prvo mesto, za ovratnik pa slovenskim kolesarjem dihajo Francozi, ki so od Slovencev oddaljeni za dobrih 150 točk.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ