Pogačar preizkusil še kocke severnega pekla, tudi Arenberški gozd

Pogačar preizkusil še kocke severnega pekla, tudi Arenberški gozd
05.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Twitter

Dirkanje Tadeja Pogačarja na tlakovanih klasikah se je z nedeljsko dirko po Flandriji zaključilo, a tlakovcev še nima dovolj. V spremstvu Marca Marcata je Pogi preizkusil še zahtevne kocke Pariz – Roubaixa.

Z nedeljsko predstavo se je Tadej Pogačar zasidral v vlogi favorita tudi na tlakovanih klasikah, ne glede na to, da nima izkušenj z njimi, saj se zdi, da zanj enostavno ni ovir. Navijači ga želijo čim prej videti tudi na slovitem Pariz – Roubaixu, Pogi pa je še podžgal njihovo domišljijo, ko se je v ponedeljek odpravil na ogled nekaterih odsekov tlakovcev severnega pekla.

»Tlakovci so precej težji kot v Flandriji, saj je povsod ravnina in so hitrosti precej višje. Še vedno v nogah čutim posledice dirke po Flandriji, zato tokrat nisem vozil na polno čez kocke. Mislim, da bo etapa Toura na tlakovcih zanimiva, lahko izgubiš Tour, lahko pa je tudi vse OK, definitivno pa se bo na to etapo treba posebej pripraviti,« je v pogovoru za belgijsko Sporzo Pogačar jasno povedal, zakaj se je odpravil na ogled Arenberškega gozda in nekaterih drugih odsekov tlakovcev.

Vse seveda za to, da bo v 5. etapi dirke po Franciji pripravljen na 11 odsekov kock v skupni dolžini 19,8 kilometra, ki bodo imeli pomemben vpliv na stanje v skupnem seštevku. Smoli se seveda ne moreš povsem izogniti, z dobro pripravo pa se lahko izogneš vsaj neprijetnim presenečenjem in Tadej Pogačar je svoj del domače naloge včeraj že opravil.

Kar pa se tiče severnega pekla – nedvomno bomo na njem Pogija še videli, to je v izjavah že večkrat potrdil, bo pa na to treba počakati vsaj še kakšno sezono. Morda že leta 2023? Držimo pesti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ