Pogačar pri Thomasu: O roza laseh, utrujenosti, Touru in tekmecih

Pogačar pri Thomasu: O roza laseh, utrujenosti, Touru in tekmecih
04.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je po zmagi na Giru gostoval v podkastu Geraint Thomasa Watts Occurring. Veliko je povedal ...

V tednu po končani dirki po Italiji so si mnogi kolesarji privoščili zaslužen počitek. Nič drugače ni bilo pri zmagovalcu Tadeju Pogačarju in Geraintu Thomasu. Prvi teden je namenjen počitku. Oba pa se bosta zdaj posvetila pripravam na dirko po Franciji.

Thomas je del ekipe, ki pripravlja podkast Watts Occurring in tokrat je spet gostil Tadeja Pogačarja. Ta je govoril o utrujenosti po Giru. Priznal je, da je utrujen, a vendar precej manj, kot pa lani po svetovnem prvenstvu. O tekmecih na dirki po Franciji je tudi govoril. Tako o Primožu Roglič in Remcu Evenepoelu, kot o Jonasu Vingegaardu:

“Mislim, da mu bo uspelo. Kar hitro potem, ko je zapustil bolnišnico je lahko začel s treningi. Če se na kolesu spet dobro počuti, potem menim, da bi na Tour lahko prišel v dobri formi. Imeti mora idealno težo, vendar menim, da zanj to ni težko. Evenepoel bo letel in bo tudi zelo motiviran, tako kot Roglič. Zdi se, da bodo več kot stoodstotno pripravljeni na Tour.”

Pogačar je še govoril o rožnatih barvah na dirki po Italiji. O tistem uvodnem zapletu s hlačkami in intervencijo Mednarodne kolesarske zveze. Priznal je tudi, da je Urška Žigart v Italijo že prinesla tudi roza barvo za lase, a je postopek vendarle predolg za čas, ki ga je imel na voljo pred zadnjo etapo v Rimu. S Thomasom sta oči uprla proti Touru. Oba sta si že ogledala nekatere profile etap.

Pogačar je razkril, da je to naredil že pozirimi, obenem si je nekatere vzpone tudi že ogledal. Zaradi sponzorskih obveznosti tudi znameniti Bonnette. Oba bosta na višinskih pripravah v Isoli 2000, kjer bo tudi zaključek ene izmed gorskih etap. Sta se pa tako Thomas kot Pogačar strinjala, da bo že začetek zelo zahteven. Pa bo Pogačar napadal že v prvi etapi?

“Zahteven začetek, vendar o tem nisem še razmišljal. Lani v Bilbau smo dirkali zelo agresivno in se nam je to kasneje kot bumerang vrnilo. Je pa res, da tudi forma ni bila povsem na vrhuncu. Moramo še enkrat razmisliti, kaj narediti,” je med drugim dejal Pogačar: “Prva etapa ima že 210 kilometrov in štiri zaporedne vzpone. Niso ekstremno dolgi. Drugi dan bomo šli dvakrat čez San Luco z dirke po Emiliji. Potem pa je že Galibier v četrti etapi. Bi se želel maščevati za Tour 2022? Bilo bi lepo, a tokrat je cilj v dolini. Zadnji dnevi Toura bodo tudi brutalno težki.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ