Pogačar se vrača na prizorišče lanske zmage

Pogačar se vrača na prizorišče lanske zmage
25.02.2022 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Dirka UAE Tour se bo letos zaključila ne neobičajen način. Z gorsko etapo, oziroma z etapo s ciljnim vzponom. Tadej Pogačar lahko potrdi končno zmago.

Tadej Pogačar je na to dirko - za njegovo ekipo je zaradi domačih sponzorjev nadvse pomembna - vsekakor prišel z enim samim ciljem: Da jo dobi. In zaenkrat mu gre odlično. Na vseh etapah je bil odličen, pozoren na tekmece. Vožnjo na čas je odlično odpeljal, prepričljivo pa je dobil tudi edino etapo s ciljnim vzponom do zdaj.

Zdaj pa je pred kolesarji še zadnji izziv. Letos se dirka ne bo končala s sprintersko preizkušnjo. Organizatorji so se odločili, da zadnji dan začinijo z etapo s ciljnim vzponom. Seveda gre za vzpon Jebel Hafeet. To pomeni, da bodo kolesarji najprej morali premagati 135 ravninskih kilometrov od Al Aina do Green Mubazzaraha. Potem pa se bo začel nadvse zahteven zaključni klanec. Cilj bo na 1031 metrih nadmorske višine. Klanec je dolg 10,9 km, povprečni naklon pa je 6,7-odstoten.

Lani sta na tem klancu - na sporedu je bil že v tretji etapi - šov pravi šov prikazala Adam Yates in Tadej Pogačar, ki je potem v sprintu premagal Yatesa. Pogačar je po šestih etapah in samo dan pred koncem v vodstvu. Nosi rdečo majico in ima štiri sekunde prednosti pred Filippom Ganno ter 14 pred Aleksandrom Vlasovom. Sledijo Yates, Powless, Almeida, Bilbaod, Rodriguez …

"Kar sem videl do zdaj sta Adam Yates in Aleksander Vlasov na vzponu najmočnejša. Potem je tu ekipa Intermarche, ki je pokazla, kako močna kolesarja ima. Veliko stvari se lahko zgodi, vendar menim, da imamo dovolj močno ekipo, tako da bomo držali skupino skupaj in bomo lahko nadzirali dirko," je na novinarski konferenci po šesti etapi dejal Tadej Pogačar. Pogačar je tako pred skupno zmago in tako lahko ponovi lanski uspeh. Z zmago na tej dirki je tudi lani začel nadvse uspešno sezono.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ