Pogačar tretji, Mohorič četrti na monaškem spektaklu

Pogačar tretji, Mohorič četrti na monaškem spektaklu
27.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Beking

V Monaku so izpeljali dobrodelno dirko Beking. Zmagal je sveže upokojeni Philippe Gilbert, Tadej Pogačar je bil tretji, Matej Mohorič pa četrti.

Dobrodelni spektakel Beking v Monaku. Gre za praktično celodnevno prireditev, na kateri se zbira denarna sredstva. Obenem gre za druženje kolesarjev, ki živijo v Monaku, pa tudi številnih drugih povabljenih športnikov.

Tekmovalni vrhunec je bila vsekakor dirka na 1350 metrov dolgem krogu. V zaključku je s pobegom poskušal Matej Mohorič, a ga je manjša skupinica kolesarjev ujela. Na koncu so se po 40 krogih za zmago udarili trije kolesarji. Tadej Pogačar, Michael Matthews in Philippe Gilbert. Gilbert je osemsto metrov pred ciljem odločil za protinapad po pospeševanju Tadeja Pogačarja in na cilj je prišel sam.

Veselil se je zmage. Matthews je dobil sprint za drugo mesto proti Tadeju Pogačarju. Matej Mohorič je bil četrti. Sledili so Wean, Viviani, Covi, Champoussin … "Ni bilo lahko dirkanje je bilo hitro in resnično sem užival. Lepo je na tak način končati kariero. Tu sem živel 13 let. Mi smo ambasadorji in naša naloga je, da promoviramo ta fantastičen šport. Smo na pravi poti. Najboljše bi bilo, če bi čez 15 let eden izmed otrok, ki so danes nastopali postal profesionalec."

Po dirki je tudi Tadej Pogačar priznal, da je bilo lepo dirkati po ulicah Monaka: "To je poseben dogodek. Z vremenom smo imeli srečo. Intenzivna ura dirkanja na polno. Vesel sem, da sem pripomogel k uspehu tega dogodka. Rad bi se zahvalil vsem za ta izjemen dan." Mohorič je izpostavil tudi dejstvo, da lahko to dirko gledalci spremljajo na televiziji, o razpletu pa: "Poskusil sem dobiti dirko s samostojno akcijo. Dirka je bila težka od začetka in dva kroga pred ciljem so me ujeli. Za mano so bili najboljši kolesarji na svetu."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ