Pogačar z etapno zmago potrdil tudi kočno zmago na dirki Po Sloveniji

Pogačar z etapno zmago potrdil tudi kočno zmago na dirki Po Sloveniji
19.06.2022 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Tudi na zadnji etapi pa je bilo napeto do konca. Za etapno zmago sta se spopadla Tadej Pogačar (UAE Team Emirates in Matej Mohorič (Bahrain-Victorious), v fotofinišu je zmagal Tadej.

Dirka se je zaključila z novo zanimivo etapo ter rekordnim obiskom na vseh koncih Slovenije.


Etapa od Vrhnike do Novega mesta se je pričakovano odločila šele v zadnjih kilometrih, na in po vzponu na Trško goro. Pred vzponom je glavnina ujela vse ubežnike, na vzponu pa je napadel prav Pogačar, ki mu je lahko sledil le Mohorič. Na spustu se jima je pridružil še Majka, trojica je nato varno odpeljala do zaključka in ciljnega šprinta natradicionalnem prizorišču na Glavnem trgu. Majka se je umaknil, Tadej in Matej sta šla »na polno«, za nekaj centimetrov je bil hitrejši Tadej.

Tadej Pogačar po prihodu v cilj: »Vzpon na Trško goro je zelo zaključil zaključek današnje etape. Običajno imamo v Novem mestu šprint skupine, letos je bil razplet drugačen in zelo pester. Pet minut do daske na strmo špico, nato pa samo trije v zaključnem šprintu, v bistvu samo jaz proti Mohoriču. Za nas je to lep zaključek dirke Po Sloveniji. Celotna ekipa je super, na koncu nas je bilo samo pet, vendar nič za to. Rafal Majka je v super formi, Jan Polanc je vedno v super formi. Oliveira in Ackermann sta se izkazala, da se lahko vedno zaneseš na njiju. Sem zelo vesel, da smo dirkali kot smo in gremo lahko na Tour z dvignjeno glavo.«



Matej je bil po prihodu v cilj razumljivo razočaran, saj so v njegovi ekipi zelo garali za zmago, vendar je hitro povedal, da bo namesto v Sloveniji zmagal v Franciji. Matej, držimo pesti!



Tadej je na 28. izvedbi dirke Po Sloveniji osvojil dve etapi, skupaj z Majko sta ekipi UEA Team Emirates privozila kar štiri etape. Seveda je Pogačar tudi skupni zmagovalec dirke, Majka je drugi, Domen Novak (Bahrain Victorious) pa tretji.


Zmagovalci dirke so tudi vsi navijači, ki so kolesarje pospremili na praktično vsakem kilometru dirke. Po oceni organizatorjev je bilo ob cestah samo na 4. etapi 80.000 gledalcev, desetine tisočev gledalcev je bilo tudi povsod drugje. Točne številke ne bomo nikoli dobili, morda je bil to najbolj obiskan športni dogodek v Sloveniji. Aktivacija je bila močna povsod in izbor za NAJ GOSTITELJA dirke bo zelo težak.


Slika z dirke je šla v več kot 130 držav Evrope, Azije, Afrike, Oceanije ter Srednjega vzhoda. Dirko je pokrivalo 140 novinarjev, med njimi tudi sodelavci nekaterih največjih svetovnih kolesarskih in športnih medijev. K številkam dirke presežkov dodajmo še eno – 2100. Približno toliko ljudi je vpletenih v organizacijo dirke, daleč največ je seveda prostovoljcev, ki skrbijo za varen potek dirke.

Vsem kolesarjem želimo dober boj na prihajajočem državnem prvenstvu, vsem najboljšim Slovencem pa seveda uspešno dirkanje v Franciji, navijali bomo na daljavo in mnogi tudi v živo!

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ