Pogačar z novim spotom za promocijo Slovenije

Pogačar z novim spotom za promocijo Slovenije
28.02.2022 AVTOR: DZ, vir: Slovenska turistična organizacija

Pred dnevi je drugič zapored dobil UAE Tour. Potem se je udeležil prireditve Expo v Dubaju, kjer je skupaj z STO predstavil nov video.

Tadej Pogačar je vsekakor velika mednarodna zvezva, a dvakratni zmagovalec dirke po Franciji in tudi številnih drugih prestižnih preizkušenj - med drugim tudi dveh velikih klasik - obenem na različne načine predstavlja tudi Slovenijo. Seveda je najlepši način z zmagami, a obenem Pogačar sodeluje tudi s Slovensko turistično organizacijo. Pod blagovno znamko I Feel Slovenia je tako nastal nov promocijski video o Pogačarju in o lepotah Slovenije.

Pogačar je po zmagi na UAE Touru obiskal prav Expo v Dubaju, kjer so video predstavili javnosti in ga kasneje objavili na družabnih omrežjih. "Zgodaj zjutraj, tudi ko nisem povsem buden, telo pozna potek. Vsakič znova pa imam občutek zadovoljstva. Še posebej v Sloveniji, s temi gorami, s temi razgledi. Nemogoče se je upreti vabilu gora. Tam sem najboljši. Težje je, boljši sem," med drugim Pogačar pove v videu, ki so ga pripravili pri produkcijski hiši Tent Film.

Tudi pri STO so z veseljem izpostavili sodelovanje še z enim kolesarjem, saj so v preteklih letih že sodelovali s Primožem Rogličem. "Tadej Pogačar je zagotovo eden najprepoznavnejših in najpomembnejših ambasadorjev Slovenije, katerega uspehe od zmage na Tour de France spremlja vse več kolesarskih navdušencev. V zadnjih dveh letih je število njegovih sledilcev samo na instagram profilu poraslo za več kot 870 %. Sodelovanje z njim smo zato na Slovenski turistični organizaciji v letošnjem letu nadgradili tudi s pripravo posebnega promocijskega filma, ki gledalce po Sloveniji popelje skozi oči tega vrhunskega kolesarja," je dejala Ilona Stermecki, sicer v. d. direktorice STO:

"V slovenskem turizmu ob upoštevanju aktualnih trendov posebno pozornost posvečamo promociji turističnih produktov, ki nagovarjajo zahtevne obiskovalce, ki iščejo raznolika in aktivna doživetja v neokrnjeni naravi. Med njimi ima v okviru razvoja ponudbe aktivne sprostitve in doživetij v naravi poseben pomen prav produkta kolesarjenja."

Pogačar, ki je tako nadgradil vlogo ambasadorja je dejal, da rad pripomore k večji prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije za aktivni oddih: "Veseli me, da lahko tudi sam prispevam kamenček v ta mozaik, da ljudem povem in pokažem, kako lepa je pravzaprav Slovenija. Ponosen sem tudi na video, ki smo ga ustvarili skupaj s Slovensko turistično organizacijo. Vsi ti hribi in pokrajine so me izoblikovali v vrhunskega kolesarja in redko katera država se lahko primerja s tako čudovito naravo."

Video prikazuje neokrenjeno naravao Slovenije, ki nudi edinstvene razglede in kolesarske poti, so še zapisali pri STO: "Video pripoveduje zgodbo športa, ki povezuje ljudi in jih vzpodbuja, da presegajo meje mogočega." Pogačar pa v videu vse skupaj zaključi z besedami: "To je moj način svobode."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ