Pogačar za RTV: Medalja je medalja

Pogačar za RTV: Medalja je medalja
25.07.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Toliko sem dal vse od sebe danes. Niti nisem vedel ali sem drugi ali tretji. Ampak, ni pomembno. Medalja je medalja, tako kot pravimo. Nekaj neverjetnega," je med drugim dejal Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je na cestni dirki na izjemen način prišel do bronaste olimpijske medalje. Po sprintu za drugo mesto je skorajda ugnal Wouta Van Aerta, fotofiniš pa je pokazal, da je osvojil tretje mesto. S tem je postavil nov mejnik v slovenskem kolesarstvu. O sami dirki pa je za RTV povedal:

"Mislim, da ena težjih, kar sem jih kdajkoli vozil. Sploh, ker gre za drugačen način dirkanja. Pa še visoka vročina in vlaga." Seveda je spet pokazal, da je najmočnejši kolesar na vzponih, saj je prav na najstrmejšem delu napadel in poskrbel za veliko selekcijo. "Trpel sem od zadnjega klanca. Sem poskusil z napadom, a potem se je začelo z napadi. Eden za drugim. Bilo je res težko ostati zbran in na kolesu od drugih. Ampak, jaz sem dal vse od sebe in uspelo mi je priti do kolajne."

Na koncu je taktične igrice znal izkoristiti Richard Carapaz. Ekvadorca niso uspeli več ujeti, medtem ko je Wout Van Aert potrdil vlogo favorita za sprint. "Videlo se je, da je med temi kolesarji, ki so ostali v skupini veliko interesa samo za medaljo, ne za zlato. Ampak, jaz sem vedno imel v mislih zlato. Ko sem v zadnjih dveh kilometrih videl, da je nemogoče in da je Carapaz danes predober, sem se osredotočil na sprint."

Pogačar je tako izboljšal peto mesto Andreja Hauptmana z olimpijskih iger. Osvojil je prestižno medaljo. Le nekaj dni potem, ko je še drugič dobil dirko po Franciji. "Mislim, da sem olimpijske igre prej začel spremljati kot kolesarstvo in to zares veliko pomeni. Olimpijska kolajna. Vprašajte me čez nekaj mesecev, kaj to pomeni," je še zaključil Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ