Pogačar: Eden izmed najslabših dni na kolesu

Pogačar: Eden izmed najslabših dni na kolesu
20.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Mislim, da sem bil še v etapi do Granona precej boljši kot danes. Reči moram, da je bil to vsekakor eden izmed najslabših dni na kolesu," je po etapi do Courchevela dejal Tadej Pogačar.

“Poskušal sem jesti, kolikor sem le lahko, ampak zdelo se je, kot da nič ne gre v noge in vse ostane v želodcu. Po treh urah in pol, ob vznožju zadnjega klanca sem bil prazen,” je kmalu po etapi v uradni izjavi dejal Tadej Pogačar. Pogačar je v kraljevski etapi popusti.

Še preden se je najstrmejši vzpon začel, je zaostal za kolesarji okrog rumene majice in tako se je začelo dolgo trpljenje proti cilju. “Če ne bi imel take podpore, sem že razmišljal o tem, da bom izgubil oder. S Solerjevo pomočjo sem se boril do ciljne črte. Hvaležen sem vsem kolegom,” je še dejal, v slovenščini pa dodal: “Danes sem imel občutek, kot da hrana, ki sem jo pojedel, ni šla v noge. Od začetka klanca sem že mislil, da bom izgubil mesto na odru, vendar mi je uspelo ostati na drugem mestup redvsem po zaslugi vseh navijačev, pa Marca in ostalih kolegov. Hvala vsem za tako vzpodbudo.”

Pogačar je na začetku etape celo padel in posledice tega padca so bile vidne na levi nogi, pa je to vplivalo na predstavo? “Ne vem. Ne boli tako zelo. Le malo. Ne vem, kako je to vplivalo na moje telo, vendar pa danes ni šlo. Mislim, da sem bil še v etapi do Granona precej boljši kot danes. Reči moram, da je bil to vsekakor eden izmed najslabših dni na kolesu. Vendar sem se moral boriti. Na koncu me je Marc Soler priganjal do konca.”

Zdaj sta pred kolesarji dve etapi, ki sta namenjeni ali sprinterjem ali ubežnikom, medtem ko si bodo kolesarji, ki se borijo za visoka mesta v skupnem seštevku poskušali nekoliko spočiti. Še ena etapa bi lahko prinesla nekaj sprememb. To je sobotna. Jasno je že, da je prvo mesto bolj ali manj oddano, saj ima Jonas Vingegaard pred Pogačarjem 7:35 prednosti. Ostane pa vseeno še boj za etapno zmago: “Upam, da si bom v naslednjih dveh dneh opomogel in da bomo lahko v 20. etapi napadli etapno zmago. Mislim, da bo to dobra etapa, če bom imel dobre noge. Ekipa je bila danes zelo močna, tako da lahko merimo na zmago in tudi na oder z Adamom.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ