Pogačar: Užival na cestah ob navijačih

Pogačar: Užival na cestah ob navijačih
24.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Lepo je bilo med etapo. Užival sem na teh cestah. Dirka je res dobra, poleg tega je bilo danes zaradi navijačev vzdušje izjemno. Noro, koliko jih je bilo na vseh klancih,” pravi Pogačar.

Nova veličastna predstava, o kateri smo že pisali. Tadej Pogačar je dobil že tretjo etapo na dirki po Kataloniji. Najboljši je bil na vseh treh etapah s ciljnimi vzponi. Dan pred koncem prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Vsekakor je to še ena dirka, na kateri je pustil izjemen pečat. Kaj pa je medijem povedal po koncu etape?

O poteku etape: Zelo težka etapa je bila danes že od starta. Z Domnom smo začeli nadzirati dirko, vendar so se pri Vismi Lease a Bike odločili dirko narediti težko na najtežjem klancu dneva, na Pradellu. Na koncu nas je ostalo samo deset. Jaz, Marc in Joao smo bili med temi, tako da ni bilo nobene krize. Potem se je pred predzadnjim klancem vse nabralo skupaj, tako da je Movistar poskušal z napadom. Takrat sem vedel, da najbrž ne morem več računati na Marca Solerja, da pa lahko Joao pridobi kakšno mesto v skupnem seštevku, če jaz napadem. Se je kar v redu izšlo.

O samostojni vožnji: Danes je bilo kar težko, ker je bil veter v glavo. Ni bilo lahko in moram reči, da me verjetno ne boste več videli letos s tako dolgimi napadi. Vsaj nekaj časa ne.

O dirki po Kataloniji: Na dirki je vse sproščeno. Transferjev ni veliko, hoteli so dobri. Dobre ceste, lepo vreme. V karavani je veliko hribolazcev, zato je manj stresa, ni norih sprinterskih etap.

O veliki prednosti v skupnem seštevku: Zagotovo je to neka dodatna motivacija za naslednje dirke, ker vidim, kako dobra forma je. Mislim, da se je letos res obrestovala menjava trenerja in trdo delo čez celo zimo. Tudi s temi minutami in s prednostjo se vidi, da sem v dobri formi in da sem na dobri poti za Giro in Tour.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ