Pogačarjev drugi šov v dveh dneh

Pogačarjev drugi šov v dveh dneh
20.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tretja etapa in druga zaporedna zmaga. Tadej Pogačar je bil spet izjemen tudi na s skoraj 4000 metri nadmorske višine izjemno zahtevni etapi dirke po Kataloniji.

Na dirki po Kataloniji je za kolesarji tretja etapa. Ta je bila še težja kot včerajšnja, a tokrat je bilo kolesarjem vreme bolj naklonjeno. Tadej Pogačar je 177 kilometrov dolgo preizkušnjo s skoraj štiri tisoč metri nadmorske višine začel kot vodilni v skupnem seštevku.

Ob sebi ima sicer izjemno ekipo, a že včeraj so ostali brez obolelega Jayja Vina, Felix Brobsschartner pa ima želodčne težave. Pred kolesarji je bila etapa s tremi zahtevnimi vzpon. Najprej prelaz prve kategorije na Port de Toses (4 km, povprečni naklon 9,1 %). Potem prelaz ekstra kategorije na Port de Canto (25,5 km, povprečni naklon 4,2 %) in za konec še Port Aine (18,4 km, povprečni naklon 6,7 %). Cilj je bil na 1967 metrih nadmorske višine.

UAE je narekoval ritem in ubežno skupino desetih kolesarjev vseskozi držal na varni razdalji, tako da je Imel tudi Pogačar vseskozi v igri tudi etapno zmago. Na predzadnjem vzponu je Visma Lease a Bike prevzela pobudo pri narekovanju ritma, na zadnjem klancu pa še Soudal Quick Step. Mikel Landa je želel napasti in to je tudi storil osem kilometrov pred ciljem. Pogačar je poznal odgovor. Sledil mu je, potem pa še sam pospešil in v samostojni vožnji nadaljeval vse do cilja.

Po drugem mestu v prvi etapi je zdaj slavil še drugo zaporedno etapno zmago na dirki po Kataloniji, na kateri nastopa prvič. To je že njegova 66. zmaga v karieri. Drugi je bil spet Mikel Landa, ki je zaostal za 48 sekund. Z 1:03 zaostankom so na cilj prišlli Tiberi, Poels in Kuss. V skupnem seštevku Pogačar vodi s kar 2:27 prednosti pred Lando. Tretji je z zaostankom 2:55 Aleksander Vlasov. Sledijo najboljši med mladimi Lenny Martinez, Harper, Mas, Kuss, Poels, Bernal, Amleida, Tiberi …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ