Pogačarjev nov mejnik na belih cestah

Pogačarjev nov mejnik na belih cestah
05.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar redno premika meje mogočega in na dirki Strade Bianche je spet navdušil mnoge. Z dolgim pobegom, ki ga uvršča na sam vrh lestvice!

Kdo je najdlje samostojno in uspešno bežal na dirki? Pomemben “filter”, ki ga ne smemo zanemariti je tudi, da se sem štejejo samo enodnevne dirke. Poleg tega so preučevali obdobje po letu 2005. In v tej kategoriji se je zdaj na vrhu znašel Tadej Pogačar.

Z 81 kilometri mu je uspel nadaljši uspešen samostojni pobeg na enodnevni dirki. S prvega mesta je izrinil zdaj že upokojenega Philippa Gilberta. Belgijec, ki je zmagal na štirih od petih velikih enodnevnih klasik si je leta 2017 s 56 kilometrov dolgim pobegom priboril zmago na dirki po Flandriji. Sledi 53 kilometrov dolg pobeg Toma Boonena na dirki Pariz-Roubaix leta 2012. Potem je tu Dylan Van Baarle z 49 kilometrov dolgim begom na dirki “Čez Flandrijo”.

Na petem mestu pa je spet Pogačar in ravno tako dirka Strade Bianche. Le, da zdaj govorimo o letu 2022, ko si je po makadamskih poteh priboril prvo zmago na tej dirki. Takrat je glede na te podatke uspešno bežal 46 kilometrov. Sledil pobeg Fabiana Cancellare na dirki Pariz-Roubaix leta 2010, za njim pa je Remco Evenepoel. Belgijec, ki do zmag rad prihaja po samostojnih pobegih je leta 2022 po 45 kilometrih pobega prišel do zmage na dirki v San Sebastianu.

Potem sta tu še Paolo Bettini s svetovnega prvenstva 2005 in Fabian Cancellara z dirke E3 Harelbeke leta 2013. Na desetem mestu pa je spet Tadej Pogačar. Tokrat po zaslugi 31 kilometrov dolgega pobega na dirki po Lombardiji leta 2021. Nekaj manj kot 30 kilometrov pa je bežal, ko si je lani priboril že tretjo zaporedno zmago na tej dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ