Pogačarjev program: Tour, OI in Vuelta

Pogačarjev program: Tour, OI in Vuelta
18.01.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Vsekakor je pred Tadejem Pogačarjem naporna sezona. Na dirki po Franciji bo branil zmago, potem ga čaka še kar nekaj izzivov.

Moštvo UAE Team Emirates se mudi na pripravah v Abu Dabiju in pri ekipi so se odločili, da bo ponedeljek namenjen novinarjem, tako da so kolesarji na voljo v virtualnem svetu. Še pred začetkom pa so sporočili, na katerh dirkah bodo nastopali njihovi glavni aduti.

Seveda je tu v prvi vrsti Tadej Pogačar. Glavni cilj bo spet dirka po Franciji, ki se bo začela 26. junija. Na njej bo Pogačar branil lansko zmago. Ob njem bo Marc Hirschi, ki je lani dobil etapo in bil razglašen za najbolj bojevitega kolesarja dirke. Potem bo tam še Alexander Kristoff, ki je lani dobil prvo etapo in je tudi oblekel rumeno majico.

Pogačarjev program bo tudi po Touru pester. Sledil bo nastop na olimpijskih igrah, potem pa še dirka po Španiji. To pomeni, da bo Pogačar prvič v karieri odpeljal dve tritedenski dirki v eni sezoni. Pri UAE Team Emirates bodo na dirki po Italiji največ pričakovali od Davideja Formola, Brandona McNultyja in Fernanda Gavirije.

Na dirki po Španiji pa bosta poleg Pogačarja aduta še David De la Cruz in sprinter Matteo Trentin. Na obeh tritedenskih dirkah bo skupaj s Pogačarjem nastopil tudi Rafal Majka. Sezono pa bo začel kar na dirki UAE Tour, ki je za ekipo nadvse pomembna. Lani jo je končal na 2. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ