Pogačarjev šov se nadaljuje

Pogačarjev šov se nadaljuje
22.02.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Tadej Pogačar je blestel tudi na kronometru in na dirki po Algarvu ostaja v vodstvo. Je celo še povečal prednost v skupnem seštevku.

Branil sekundo prednosti
Na dirki po Algarvu so kolesarji opravili z vožnjo na čas. Lagoa je gostila start in cilj. Preizkušnja pa je bila dolga 20,3 km. V majici vodilnega v skupnem seštevku je po izjemni zmagi v drugi etapi kolesaril Tadej Pogačar. Pogačar je zato tudi startal kot zadnji, pa čeprav je branil vsega sekundo prednosti pred Woutom Poelsom. Kolesarje je tokrat oviral tudi veter.

Peto mesto
Najboljši čas je postavil specialist za take preizkušnje Stefan Kung, ki je za dve sekundi ugnal Sorena Kragha Andersena in za pet Ivesa Lampaerta. Pogačar, ki sicer ni specialist za take preizkušnje pa je kronometer odpeljal odlično. Postavil je kar peti čas, saj je za zmagovalcem zaosatl za vsega 17 sekund. To je bilo dovolj, da je ubranil rumeno majico. Simon Špilak je postavil 37. čas.

Dobre pol minute prednosti
Obenem je Pogačar tudi povečal vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima 31 sekund prednosti pred Enricom Masom in 36 pred Kraghom Andersenom. Sledijo Poels, De la Cruz, Oomen, Štybar … Do konca dirke sta še dve etapi. Jutri najprej razgibana, a ne preveč zahtevna 198 kilometrov dolga etapa do Tavire. V nedeljo pa še etapa s ciljnim vzponom na Malhao.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ