Pogačarjeva veličastna vožnja za zmago

Pogačarjeva veličastna vožnja za zmago
10.06.2021 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je na zelo prepričljiv način dobil 2. etapo dirke po Sloveniji. Pokazal je, da je zares izvrstno pripravljen in zasledovalce ugnal za 1:22 in več.



2. etapa na dirki po Sloveniji je kolesarje popeljala od Žalca do Celjskega gradu. Bila je že precej zahtevnejša od prve, predvsem pa je bilo jasno, da se bodo za zmago udarili kandidati za končno zmago. Zdaj je kandidat očitno samo eden.

Tadej Pogačar je v zaključku 147 kilometrov dolge preizkušnje pokazal, da je z naskokom najmočnejši. Pred predzadnjim vzponom na Svetino so pospešili člani Bahraina, a na vzponu so pobudo prevzeli kolesarji UAE. Dobrih 20 kilometrov pred ciljem so bili v ospredju skorajda sami beli dresi te ekipe, potem pa je napadel Tadej Pogačar. Nihče ni imel odgovora na ta napad in Pogačar je nadaljeval sam proti cilju.

V ozadju se je postopoma sestavila manjša skupinica zasledovalcev. Ujel jih je tudi Matej Mohorič, ki je na spustu tudi napadel in se Pogačarju skupaj s Sobrerom približal na manj kot minuto. A ujeli so ju še nekateri zasledovalci, med katerimi je bilo največ članov moštva UAE. Pogačar je nadaljeval sam proti cilju. Ni popuščal niti na zadnjem vzponu na Celjski grad.

Veselil se je laho zaslužene, predvsem pa prepričljive zmage. Privozil si je kar 1:22 prednosti pred zasledovalci. "Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati. Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo."

Drugo mesto v v sprintu zasedel Matej Mohorič, ki je prehitel Diega Ulissija in Mattea Sobrera. Jan Polanc je bil 10., Jan Tratnik 12. Izmed predstavnikov iz slovenskih ekip se je izkazal Kristjan Hočevar, ki je s 15. mestom oblekel belo majico najboljšega med mladimi kolesarji. Po cilju je povedal: "
Cilj ekipe je bil, da klanec na Svetino začnem v ospredju. Ekipa je opravila res odlično delo in poskrbela, da smo se držali v ospredju. Na vzponu sem dal vse od sebe, ampak prvi so imeli prestavo več. Vesel sem, da sem osvojil belo majico, ki jo bom zdaj skušal pripeljati v Novo mesto in še pridobiti kakšno mesto v ganeralni razvrstitvi."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ