Pogi prepričljivo postal športnik leta, najbližje mu je bil Roglič

Pogi prepričljivo postal športnik leta, najbližje mu je bil Roglič
20.12.2023 AVTOR: N. Gr., foto: DŠNS

Tadej Pogačar je prepričljivo postal športnik leta 2023. Novinarji, člani društva športnih novinarjev, so mu namenili 267 glasov, 101 več kot Primožu Rogliču.

Tadej Pogačar se je po letu 2021 vrnil na vrh in osvojil naziv športnika leta, nasledil je Kristjana Čeha. Pogačar je bil po mnenju športnih novinarjev prepričljivo najboljši, zbral je 267 točk, Primož Roglič na drugem mestu 166, tretji je bil Luka Dončić s 101 osvojeno točko. Vsak novinar, ki je glasoval, je izbral prvega (5 točk), drugega (3) in tretjega (1) najboljšega športnika minule sezone. 

"Velika čast je, ko postaneš športnik leta, ponosen sem na to nagrado. Žal se nisem mogel udeležiti prireditve, ekipa je tista, ki določi program. Zadeve z ekipo so vselej prioriteta, a vsekakor sem si želel biti tam in sprejeti nagrado, ki je najlepša v Sloveniji," je povedal Pogačar, ki se mudi na pripravah v Španiji. 

V ženski konkurenci je športnica leta postala Janja Garnbret, bolj izenačeno pa je bilo med ekipami, kjer so naziv ekipe leta na koncu prejeli nogometaši, ki so zbrali tri točke več od moške odbojkarske reprezentance. "Lahko sem le ponosen, da sem del tega, imamo izjemne športnike v Sloveniji, po celem svetu to vedo in vesel sem, da jih lahko kdaj pa kdaj premagam."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ