Poglejte v zakulisje izjemnega uspeha (VIDEO)

Poglejte v zakulisje izjemnega uspeha (VIDEO)
07.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kasper Asgreen. Veliki zmagovalec dirke po Flandriji! Pri ekipi Deceuninck Quick Step so pripravili prispevek o poti do prestižne zmage.

Prva nedelja v aprilu je namenjena dirki po Flandriji. Dirki, ki uživa prav poseben ugled in je ena izmed vsega petih največjih enodnevnih klasik v svetu kolesarstva. Lani jo je dobil Mathieu Van der Poel, ki je bil tudi letos blizu zmage. Lani se je v sprintu pomeril z Woutom Van Aertom in ga premagal.

Tokrat pa je naletel na premočnega nasprotnika. Danec Kasper Asgreen je Nizozemca premagal prav v sprintu. Veselil se je lahko največjega uspeha v karieri. Pri moštvu Deceuninck Quick Step - tu so pravi mojstri za osvajanje zmag na tlakovanih marčevskih in aprilskih dirkah - so pripravili skoraj 11 minut dolg video prispevek o Asgreenovi poti do zmage, predvsem pa o proslavljanju in odzivih po velikem uspehu.

V njem pa 26-letni Asgreen prizna: "Neverjetno. To je bila dirka mojih sanj odkar sem začel kolesariti. Vedno sem gojil posebno ljubezen do spomladanskih klasikah. Zame je najlepša dirka od vseh. Zmagati. To je neverjetno." Asgreen je belgijski ekipi priboril že 20. zmago na “monumentalnih” klasikah.

"Kasper, nekaj bi ti povedal. Veš, kaj si mislim o tebi. Si velik stroj, psihološko močan. Na kolesu si zelo močan. Že, ko si dobil dirko v Harelbeku sem bil vesel zate. Potem pa si trdo delal in tu si bil eden izmed adutov ekipe. Ko sem slišal, da si dirko dobil, sem bil zelo ponosen nate. Resnično čustven trenutek," pa je v videu dodal svetovni prvak Julian Alaphilippe. Več pa v nadaljevanju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ