Pohorje bo jeseni gostilo dve tekmi svetovnega pokala

Pohorje bo jeseni gostilo dve tekmi svetovnega pokala
19.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je objavila tudi spremenjen koledar svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, Mariborsko Pohorje pa bo tako jeseni gostilo kar dve tekmi na najvišji ravni, kar je odlična novica za slovenske MTB navdušence.

Tako kot na cesti je tudi v gorskem kolesarstvu koronavirus pošteno zdesetkal koledar svetovnega pokala, odpovedane so bile dirke na Lošinju, v Fort Williamu, Vallnordu in Mont Saint Annu, zato so morali za poletni/jesenski vnovični zagon sezone precej spremeniti prvotne načrte.

Tako so k že obstoječim prirediteljem dodali dodatne tekme, na Pohorju pa bodo najboljši gorski kolesarji sveta v spustu med 15. in 18. oktobrom tekmovali v kar dveh tekmah za svetovni pokal v spustu. Letošnji svetovni pokal bo imel, če bodo zdaj veljavni načrti zdržali, šest postaj.

Svetovno prvenstvo v spustu bo v avstrijskem Leogangu, kjer bo tudi svetovno prvenstvo v krosu, ki bi moralo prvotno potekati v nemškem Albstadtu. SP bo od 5. do 11. oktobra, torej vikend pred tekmami v Mariboru.

Koledar svetovnega pokala 2020:
5. in 6. september - Lenzerheide (Švi), kros in spust
12. in 13. september - Val di Sole (Ita), kros in spust
19. in 20. september - Les Gets (Fra), kros in spust
29. september do 4. oktober - Nove Mesto (Češ), 2x kros
15. do 18. oktober - Maribor (Slo), 2x spust
29. oktober do 1. november: Lousa (Por), 2x spust
Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ