Pojasnilo obiskovalcem spletne strani Bicikel.com

Pojasnilo obiskovalcem spletne strani Bicikel.com
13.06.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Zaradi vročih besed na forumu glede afere "Matera Franja" objavljamo pojasnilo.

V temi na forumu spletne strani Bicikel.com z naslovom "Matera Franja" ste obiskovalci izpostavili rinjenje zmagovalke Ane Majnik na klanec. Nihče ne oporeka boju za čast, pravičnost in poštenost  na najbolj spoštovani kolesarski prireditvi v Sloveniji, smo pa kot upravljalci foruma dolžni spoštovati osnovne etične in zakonodajno-pravne standarde.

Ker ne sedimo 24 ur za računalnikom in smo na Dirki po Sloveniji, smo temo zaradi sovražnega govora začasno umaknili. Pri tem so bili umaknjene tudi neproblematične objave, zaradi česar ste bili prizadeti tudi nič krivi uporabniki.

Groženj Gorazdu Penku, organizatorjem, staršem in Ani ter pozivov k "vzgojnim ukrepom" ne bomo tolerirali. Če se kdo zaradi dogodkov na mali Franji čuti oškodovanega, bi lahko po objavi neuradnih rezultatov vložil pritožbo na uvrstitev, ki bi jo organizator tudi obravnaval. Bicikel.com z organizacijo maratona Franja nima nič in prav tako ne sodeluje v zaroti, kako s stopničk izriniti lastno tekmovalko.

Ker ste nekateri izrazili vprašanje, kaj je sovražni govor in kdaj je kazniv, naj vam pomagamo z odgovorom. Glede na to, da so se pojavile fizične grožnje uredništvu, smo storili vse za zaščito oseb in premoženja, potekajo pa tudi priprave, kako bomo forum vrnili pravim in normalnim ljubiteljem kolesarstva.

Hvala za razumevanje,

Vaš Bicikel

Značke: Cestno
Ključne besede:
afere Maraton Franja
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ