Pokal narodov: Mateja Mohoriča zbil motorist, Jan Polanc ob najboljših

Pokal narodov: Mateja Mohoriča zbil motorist, Jan Polanc ob najboljših
25.04.2013 AVTOR: D. Z.
Slovenska reprezentanca do 23 let je nastopila na prestižni dirki Liberazione. Naši predstavniki niso zasedli mest povsem pri vrhu, še najboljši je bil Jan Polanc, ki je dirko končal okrog 15 mesta.

Dirka za VN Liberazione velja za eno izmed najprestižnejših dirk v Italiji. Govorimo o krožni, bolj ali manj ravninski preizkušnji, ki je težka predvsem zaradi odličnih kolesarjev in tehnično zahtevne trase. Na tej dirki se vsako leto predstavi zelo močna mednarodna konkurenca. Prav tako so redni gostje tudi članski slovenske reprezentance in naši so se v preteklosti že veselili zmage.

Leta 2010 je bil po izjemnem pobegu najboljši Jan Tratnik. O kako prestižni dirki govorimo, dokazujejo tudi imena nekaterih drugih kolesarjev, ki so se uvrščali med najboljše tri. Med njimi najdemo kolesarje, kot so Christopher Sutton, Matthew Goss, Sacha Modolo, Michael Matthews, Michael Hepburn …

Letošnjo 22 krogov dolgo dirko je dobil Belorus Ilja Koševoj, drugi je bil Avstralec Adam Phelan, tretji pa domačin Alberto Bettiol. Slovencev povsem v ospredju ni bilo. Iz Italije pa prihaja tudi vest, da je bil v padec spet vpleten Matej Mohorič. Aktualni mladinski svetovni prvak se je po nesreči na treningu ravno dobro vrnil na dirke, pa se je spet znašel na tleh.

»Štiri kroge pred ciljem ga je zbil eden izmed spremljevalnih motoristov televizije RAI. Zaenkrat ne kaže na hujše poškodbe. Udarec v trtico in odrgnine po hrbtu ter komolcih, « nam je iz Italije sporočil selektor Martin Hvastija. A Mohorič ni bil edini Slovenec, ki je padel.

15 kilometrov pred tem je prišlo do skupinskega padca, v katerega sta bila vpletena še Džamastagič in Pibernik. Dva kroga pred ciljem pa je popustil Aljaž Hočevar. Tako je bil še najboljši Jan Polanc, ki naj bi dirko končal okrog 15 mesta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ