Pokopali ga bodo v kolesarskem dresu

Pokopali ga bodo v kolesarskem dresu
24.04.2017 AVTOR: D. Z.
Tragična nesreča Micheleja Scarponija. "Kolo je bilo njegovo življenje in v dres bo oblečen tudi, ko se bomo od njega poslovili," je dejala vdova Anna Tommasi.

“Zame in za otroka je to bil Michele, ki je vsak dan prišel iz službe, ” je Tommasijeva za Corriere della Sera še pojasnila odločitev, zakaj bo Michele Scarponi oblečen v kolesarski dres.

O tem, da je v soboto zjutraj prišlo do tragične nesreče, v kateri je Scarponi izgubil življenje smo že pisali. Scarponija je zbil 57-letni domačin. “Dobro ga poznam. Sicer sem izgubil sina, a mislim tudi nanj, ” je priznal Michelejev oče Giacomo. Zdaj so se na Scarponija spomnili mnogi. Na dirkah so pred starti imeli minuto tišine. Vincenzo Nibali je zmago na dirki po Hrvaški posvetil njemu. Še dlje je šel Alejandro Valverde, ki je zmago na klasiki Liege-Bastogne-Liege posvetil Scarponiju, obljubil pa je, da bo denarno nagrado predal Scarponijevi družini.

“Bil je vzor in bil je pravi moški. Od samega začetka sva se odlično razumela, zaupala sva si. Najprej ti je nekaj povedal v šali. Če nisi razumel, se je zresnil in stvari so morale potekati tako, kot je rekel, ” je dejal legendarni menedžer Giuseppe Martinelli. Sicer pa je po spletu zaokrožila tudi fotografija Scarponijeve papige, ki je v zadnjem obdobju postala pravi hit. Frankie je tokrat obstal na prometnem znaku nad mestom, kjer je prišlo do tragične nesreče.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ