Pol milijona evrov za Tour, 11 tisoč za etapo

Pol milijona evrov za Tour, 11 tisoč za etapo
30.06.2016 AVTOR: D. Z.
500 tisoč evrov za zmagovalca dirke po Franciji. Denarne nagrade večje kot v prejšnjih letih. Vsakem, ki konča tisoč evrov. Več pa v nadaljevanju.

Tour de France. Ena izmed najzahtevnejših športnih prireditev. Traja kar tri tedne. Pa se ob vsem tem 'vrti ' ogromno denarja? To je seveda relativno in lahko sami ocenite. Celoten denarni sklad znaša 2,295,850 evrov.

Kolesar, ki bo dobil etapo na dirki po Franciji, bo v žep pospravil 11 tisoč evrov, kar je tri tisoč evrov več kot lani Za en dan nošenja katerekoli izmed majic bo kolesar prejel šesto evrov. Kolesar, ki bo v Parizu nosil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih bo prejel 25 tisoč evrov. Ravno toliko bo prejel nosilec zelene majice najboljšega po točkah. Pet tisoč evrov manj pa bo dobil najboljši med mladimi kolesarji.

Njemu pripada bela majica. Potem pa je tu še skupni vrstni red. Zmagovalec bo prejel 500 tisoč evrov. To je 50 tisoč evrov več kot lani. Prav vsak kolesar, ki bo končal dirko po Franciji pa bo prejel tisoč evrov. Lani je vsak kolesar prejel štiristo evrov. Organizator je tako kar precej povečal denarne nagrade. Najboljša ekipa bo dobil 50 tisoč evrov. Seveda pa v kolesarju velja nenapisano pravilo, da se ves zasluženi denar razdeli med člane ekipe.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ