Polanc 13., Lucenko še drugič zapored najboljši

Polanc 13., Lucenko še drugič zapored najboljši
19.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Omanu je za kolesarji tretja etapa. Na vrhu spet Aleksej Lucenko, medtem ko se je s 13. mestom izkazal Jan Polanc.

Trije Slovenci
Na dirki po Omanu so kolesarji opravili s tretjo etapo, ki je bila še nekoliko težja kot druga. Drugo je dobil Aleksej Lucenko, vodstvo pa je po zmagi v prvi etapi in drugem mestu v drugi obdržal Alexander Kristoff. Norveški sprinter je vedel, da ga v tretji etapi čaka še težja preizkušnja. Na startu so bili tudi Kristijan Koren, Domen Novak in Jan Polanc. Pred njimi pa najdaljša etapa na dirki. Premagati so morali 192 kilometrov.

Zaključni vzpon
Takoj po startu je bil skoraj štiri kilometre dolg in strm klanec. Po 152 kilometrih je bil na sporedu nekoliko krajši in položnejši kategoriziran vzpon. Na Qurayyat. Na vrhu so kolesarji prečkali ciljno črto, a so potem morali prevoziti še dolg krog in se spet podati na ta 3,6 km dolg vzpon s povprečnim naklonom 5,6 %. Poleg tega je kolesarje oviral še veter s strani, tako da so na svojo priložnost za napad čakali mojstri za enodnevne klasike, ki se dobro znajdejo ob vetru s strani.

Astana nadaljuje z izjemnimi predstavami
Ubežniki so si privozili dobre tri minute prednosti, vendar pa so v ozadju kolesarji moštva CCC narekovali dovolj oster ritem. V vetru je prišlo do ešalonov, a deset kilometrov do cilja so se skupine združile in tako so se v igro za zmago vrnili tudi nekateri hribolazci. Kristoff je na zadnjem vzponu hitro popustil, Lucenko pa je bil izjemno močan. Še pred sprintom je odločno napadel in bil premočan za ostale.

Lucenko drugič zapored
Za sekundo je premagal Herrado, Van Avermaeta in Costo. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc, ki je z zaostankom 18 sekund zasedel 13. mesto. Lucenko je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima zdaj 18 sekund prednosti pred Herrado ter 22 pred Van Avermaetom. Jan Polanc je 13. Zaostaja za 41 sekund. Kristijan Koren je 31., Domen Novak pa 65.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ