Polanc 20., Roglič obdržal 2. mesto

Polanc 20., Roglič obdržal 2. mesto
05.04.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Baskiji je za kolesarji nekoliko mirnejši dan pred četrtkovim kronometrom. Tretjo etapo je dobil McCarthy. Roglič ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku.

Na dirki po Baskiji je bila na sporedu tretja etapa. Glede na presek še najlažja. A vseeno še kako razgibana. Začela se je v Bermeu, cilj pa je po 187 kilometrih gostila Valdegovia.

Vmes so morali kolesarji premagati tri kategorizirane vzpone. Po 35 kilometrih dirkanja sta bila za kolesarji že dva vzpona tretje kategorije. Po 91 kilometrih pa so premagali še vzpon druge kategorije. Sledil je razgiban drugi del etape, saj so morali kolesarji premagati šest sicer nekategoriziranih vzponov. Vodilni v skupnem seštevku je Julian Alaphilippe, ki je dobil prvi dve etapi.

V obeh se mu je najbolj približal Primož Roglič, ki je tudi branil drugo mesto v skupnem seštevku. Po desetih kilometrih dirkanja je prišlo do pobega dneva. V beg so se podali Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Pavel Sivakov (Team Sky), Ion Irisarri (CajaRural-RGA), Aritz Bag ües (Euskadi Murias), Ben King (Dimension Data), Brendan Canty (EF Education First-Drapac) in Willie Smit (Katjuša-Alpecin).

Prav vse gorske cilje je pobral De Gendt, ki je tako osvojil 12 točk. Na prej omenjenih nekategoriziranih vzponih so bili nadvse aktivni predvsem kolesarji Skyja, ki so poskušali presenetiti preostale. Dobrih 20 kilometrov pred ciljem sta napadla Michal Kwiatkowski in David De La Cruz. Člana Skyja sta 16 km pred ciljem ujela še zadnja ubežnika Jensena in De Gendta.

Glavnina, v kateri so ogromno dela opravili člani Movistarja in Quick Stepa pa ni dovolila presenečenja. Zadnja sta se tri kilometre pred ciljem predala Jensen in De La Cruz. Sledil je sprint glavnine. Kolesarje je dodatno oviral nasprotni veter in v takih razmerah je bil najboljši Jay McCarthy. Aleksander Riabušenko je bil drugi, tretji pa Kwiatkowski. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc na 20. mestu. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Alaphilippe je ubranil osem sekund prednosti pred Primožem Rogličem, tretji je Gorka Izagirre.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ